Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alle Harlan Coben-series die je nu kunt zien op Netflix

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De Amerikaanse bestsellerauteur Harlan Coben sloot een unieke deal met Netflix. In vijf jaar tijd worden veertien van zijn spannende boeken verfilmd tot serie of speelfilm. Inmiddels is er al heel wat te zien op Netflix, en wij geven een overzicht.

Harlan Coben

Bestsellerauteur Harlan Coben schrijft al ruim dertig jaar spannende boeken, waarvan er wereldwijd zo'n 75 miljoen over de toonbank gingen. Coben werd geboren in New Jersey, waar hij nog steeds woont. Heel wat van zijn boeken spelen zich af in zijn thuisstaat. De schrijver studeerde politicologie aan Amherst College, waar hij bevriend was met Dan Brown, zijn latere collega-schrijver van 'The Da Vinci Code'.

 

Bestsellerauteur Harlan Coben

De boeken

Coben schreef ongeveer 33 boeken. Veel daarvan zijn op zichzelf staande verhalen, maar Coben schrijft ook twee series waarin steeds dezelfde hoofdpersoon terugkeert. De Myron Bolitar-reeks draait om een voormalig basketbalspeler die een eigen bedrijf is begonnen en betrokken raakt in spannende situaties. Coben schreef ook een aantal boeken over Myrons neefje Mickey, die meer zijn gericht op een jeugdiger publiek. 

De deal

In de zomer van 2018 sloten Netflix en Harlan Coben een deal om veertien boeken van de schrijver te verfilmen tot series en films die exclusief op Netflix te zien zijn. In alle gevallen treedt Coben op als uitvoerend producent en soms levert hij ook het scenario. Hoeveel Coben precies opstrijkt met de deal is niet bekend, maar het gaat om miljoenen. Coben heeft daarnaast projecten lopen bij Amazon Prime Video, Apple en MGM.

De verfilmingen

Netflix laat de verfilmingen van Cobens boeken maken in verschillende landen, zoals Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk en Polen. Tot dusver zijn er alleen losstaande boeken verfilmd, en dus geen delen uit de series van Coben. Ook voordat de deal met Netflix inging vonden al een aantal van Cobens boeken de weg naar het kleine en grote scherm. Ze werd 'Tell No One' in Frankrijk verfilmd tot de spannende bioscoopfilm Ne le dis à personne, en werden 'No Second Chance' en 'Just One Look' bewerkt tot Franse miniseries (Une chance de trop en Juste un regard).

Hier onder vind je alle Harlan Coben-series die tot nu toe op Netflix te zien zijn. Zet ze allemaal op je kijklijst!

1. Safe

In deze Brits-Franse achtdelige serie speelt de Amerikaanse acteur Michael C. Hall (Dexter) de hoofdrol. Tom Delaney is een welgestelde chirurg en sinds kort weduwnaar. Als op een dag zijn zestienjarige dochter Jenny spoorloos verdwijnt, ontdekt hij dat mensen in zijn omgeving duistere geheimen verbergen. Omdat hij het onderzoek van de politie niet wil afwachten, neemt hij het initiatief in eigen hand en begint hij zelf een zoektocht naar zijn dochter. Safe werd wel exclusief gemaakt voor Netflix, maar valt nog niet onder de vijfjarige deal met de schrijver.

Zet Safe op je kijklijst

2. The Stranger

Een mysterieuze vreemde vrouw met een honkbalpet benadert Adam Price (Richard Armitage) met de mededeling dat zijn echtgenote Corinne niet helemaal eerlijk is geweest. Die mededeling zet een hele reeks gebeurtenissen in beweging met grote gevolgen. Het leven van Adam staat op z'n kop, en de vrouw met de pet blijkt nog meer onthullingen te hebben. Deze hoog gewaardeerde Britse serie heeft acht delen en werd gebaseerd op het gelijknamige boek.

Zet The Stranger op je kijklijst

3. The Woods (W glebi lasu)

Uit Polen komt deze verfilming van Harlan Cobens boek 'The Woods'. De zesdelige miniserie speelt zich af in twee tijdlijnen. In 2019 wordt openbaar aanklager Pawel Kopiński naar de vindplek van een lichaam geroepen. Het moordslachtoffers heeft krantenknipsels bij zich over Pawel. De andere tijdlijn speelt zich af in 1994 op een zomerkamp waar Pawel een van de begeleiders was. Op dat kamp verdwenen twee mensen spoorloos, onder wie Pavels zus.

Lees hier onze recensie van The Woods

Zet The Woods op je kijklijst

4. El inocente (The Innocent)

Mateo lijkt een onschuldig man, maar hij verbergt een geheim uit zijn verleden, toen hij iemand per ongeluk doodde in een gevecht. Hij werd ervoor naar de gevangenis gestuurd en denkt na zijn vrijlating zijn leven weer op te kunnen pakken, samen met zijn zwangere vrouw. Dan maakt een geheimzinnig telefoontje een eind aan die droom. El inocente is de Spaanse, achtdelige verfilming van het boek 'The Innocent'.

Lees hier onze recensie van El inocente

Zet El inocente op je kijklijst

5. Disparu à jamais (Spoorloos / Gone for Good)

De Franse verfilming van het boek 'Gone for Good' vind je op Netflix onder de titel Disparu à jamais of Spoorloos. Guillaume heeft net verwerkt dat tien jaar geleden zijn geliefde Sonia en zijn broer Fred overleden na een vreselijke tragedie. Maar het drama is nog niet voorbij, want nu verdwijnt ook zijn nieuwe vriendin Judith spoorloos. Guillaume haalt alles uit de kast om haar te vinden en stuit daarbij op onfrisse zaken over zijn vrienden en familie. De miniserie heeft vijf delen.

Zet Disparu à jamais op je kijklijst

6. Stay Close

De onopvallende moeder Megan (Cush Jumbo) heeft haar wilde jaren al een tijdje achter zich gelaten, maar wordt op een dag geconfronteerd met haar verleden. Haar pad kruist dat van Ray (Richard Armitage), de fotograaf van een roddelblad, en de geobsedeerde rechercheur Broome (James Nesbitt). De zaak gaat aan het rollen als Megan een gezicht van vroeger terugziet en de gevolgen van haast vergeten gebeurtenissen haar leven dreigen te verwoesten. Britse verfilming van het gelijknamige boek. Stay Close is vanaf 31 december te zien op Netflix.

Zet Stay Close op je kijklijst

7. Hold Tight (verwacht in 2022)

Hold Tight (Zachowaj spokój) wordt een vervolg op The Woods, waarin Grzegorz Damięcki terugkeert als openbaar aanklager Pawel Kopiński. Dit keer draait het verhaal om de verdwijning van een zoon uit een rijk gezin.

Hold Tight wordt verwacht in 2022.

Safe

Drama | serie | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Stay Close

Misdaad | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie