Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Kijken met een kater? Dit zijn de beste hangoverfilms voor 1 januari

Films | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Na het feest op oudejaarsavond volgt op 1 januari de onvermijdelijke kater. Met een aspirientje, wat vitamine C en deze films kom je nieuwjaarsdag wel door.

The hangover

De meest voor de hand liggende keuze op nieuwjaarsdag is natuurlijk The hangover. Vrienden Phil, Stu, Alan en Doug (Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis en Justin Bartha) gaan naar Las Vegas voor Dougs vrijgezellenfeest. De volgende dag worden ze wakker met een enorme kater, nul herinneringen en zonder een spoor van de bruidegom. Afhankelijk van hoe je eraan toe bent kun je vervolgens de twee vervolgen kijken. In de tweede Hangover-film reizen de vrienden af naar Bangkok, in de derde zetten ze opnieuw Las Vegas op stelten.

Zet The hangover op mijn kijklijst

Zet The hangover part II op mijn kijklijst

Zet The hangover part III op mijn kijklijst

Superbad

Eigenlijk is elke ijzersterke comedy vol alcohol een prima remedie keuze voor de eerste ochtend van januari. In Superbad proberen Seth en Evan (Jonah Hill en Michael Cera) een grote hoeveelheid drank te scoren om binnen te komen op een schoolfeest. Daarbij krijgen ze hulp (nou ja) van hun vriend-met-rijbewijs Fogell (Christopher Mintz-Plasse). Hilarisch.

Zet Superbad op je kijklijst

Bridesmaids

Dacht je dat alleen kerels de beest uit konden hangen? Dan brengt Bridesmaids je vast op andere gedachten. De chaotische Annie (Kristen Wiig) wordt gekozen als bruidsmeisje voor de trouwerij van haar beste vriendin Lillian (Maya Rudolph). Bij het regelen van het vrijgezellenfeest blijkt de perfecte Helen (Rose Byrne) haar steeds de loef af te steken.

Zet Bridesmaids op mijn kijklijst

Wedding crashers

Beetje lamlendig na oudejaarsnacht? Veel lamlendiger dan Owen Wilson en Vince Vaughn in Wedding crashers wordt het niet. Als de vrienden John en Jeremy werken ze zich ongevraagd binnen op trouwfeesten om zich tegoed te doen aan de gratis drank en vrouwelijke gasten in romantische stemming. Totdat John daadwerkelijk verliefd wordt op een van de dames.

Zet Wedding crashers op je kijklijst

This is the end

Het idee van deze comedy is zo bizar dat het een wonder is dat de film echt gemaakt is. Een groot feest in het huis van James Franco wordt ruw verstoord als er zich buiten een reeks rampen voltrekt. Langzaam beginnen de feestgangers te beseffen dat het einde der tijden is aangebroken. Deze film zit vol bekende sterren, die allemaal karikaturen van zichzelf spelen. Een krankzinnige film met een meesterlijk einde.

Zet This is the end op je kijklijst

Magic Mike

Als je eigenlijk niet meer kunt nadenken maar nog wel mooie mannen wilt kijken, is dit je film. In Magic Mike krijgt Channing Tatum door Matthew McConaughey de fijne kneepjes van het verleiden en strippen bijgebracht. Trek in nog meer sixpacks? Kijk dan ook het vervolg Magic Mike XXL

Zet Magic Mike op mijn kijklijst

Zet Magic Mike XXL op mijn kijklijst

Mamma mia!

Sophie (Amanda Seyfried) staat op het punt om te gaan trouwen, maar het knaagt aan haar dat ze niet weet wie haar vader is. Haar moeder Donna (Meryl Streep) had een wilde jeugd, zodat er drie kandidaten zijn. Sophie besluit uit te zoeken wie van hen haar echte vader is. Ook als je Mamma mia! al kent kun je hem gerust nog eens bekijken, want de liedjes van ABBA gaan nooit vervelen.

Zet Mamma mia! op je kijklijst

Eurovision song contest: The story of fire saga

Weet je nog die ene Netflix-film waarvan iedereen afgelopen jaar zei dat hij echt te melig was? Perfect kijkvoer voor nieuwjaarsdag! In Eurovision song contest: The story of fire saga komen Lars en Sigrit (Will Ferrell en Rachel McAdams) voor IJsland uit op het Eurovisie Songfestival. Vol leuke liedjes, optredens en - dat is wel zo - aartsmelige humor.
 
 

Bridesmaids

komedie | film | 2011

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Hangover

komedie | film | 2009

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie