Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Greta Gerwig regisseerde Barbie; ken je deze Gerwig-films al?

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Greta Gerwig is de eerste vrouwelijke regisseur van een film die meer dan een miljard dollar opbrengt.

Het is je vast niet ontgaan dat Barbie een gigantisch succes is in de bioscoop. Dat is voor een groot deel te danken aan de briljante regie van Greta Gerwig, die het scenario samen schreef met haar partner Noah Baumbach. Voordat ze succes had met regisseren was Gerwig ook al enorm goed bezig als acteur en scenarist. Heb je onderstaande topfilms van of met Greta Gerwig al gezien?

Little Women

In 2019 regisseerde Greta Gerwig het historische drama Little Women naar de literatuurklassieker van Louisa May Alcott, die al zes keer eerder werd verfilmd. Met een sterrencast van onder anderen Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Laura Dern en Meryl Streep werd het de beste versie tot op heden. Gerwig kreeg een Oscarnominatie voor de film en haar scenario.

Lady Bird

Twee jaar eerder maakte Gerwig het mooie coming-of-age drama Lady Bird, ook al met Saoirse Ronan in de hoofdrol. Tiener Christine McPherson komt uit een arm gezin maar heeft grote ambities. Ze botst enorm met haar moeder Marion (Laurie Metcalf), maar vindt steun in haar vriendschappen. Ook voor deze film kreeg Gerwig twee Oscarnominaties voor beste film en scenario. 

White Noise

In deze Netflix-film van Noah Baumbach is de bijdrage van Greta Gerwig wat kleiner. Ze speelt Babette, de vrouw van professor Jack Gladney (Adam Driver), een expert in de Hitler-studies. Als er een grote wolk met chemisch afval op hun woonplaats afkomt, komen de levens van de gezinsleden volledig ondersteboven te staan. Lekker absurd, zoals de meeste films van Greta's partner. 

Greenberg

Greta Gerwig was ook te zien in een heel aantal van Baumbachs eerdere films, zoals Frances Ha en Mistress America. De leukste is waarschijnlijk Greenberg, waarin ze samen met Ben Stiller te zien is. Florence Marr (Gerwig) moet op het huis passen van de familie Greenberg. Zo maakt ze kennis met Roger (Stiller), die in het huis bivakkeert en herstellende is van een zenuwinzinking.

Ook bij Google zijn ze fan van Greta. Kijk maar eens wat er gebeurt als je zoekt op 'Greta Gerwig'!