Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 6 gekste documentaires op Netflix

Films | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Zin in een gekke, bizarre, rare documentaire op Netflix? Zoek niet verder, wij hebben de leukste voor je bij elkaar gezocht.

Catwalk: Tales from the Cat Show Circuit

Zin in een hele lieve, leuke documentaire waarbij er ook wat te lachen valt? Dan is deze er eentje voor jou. De film gaat over een wedstrijd die moet uitmaken welke de beste kat van Canada is. De twee deelnemers die we van dichtbij volgen, zijn Bobby een Turkse angora. Helaas spuugt Bobby net een enorme haarbal uit op het moment van jureren. De ander is Oh La La, een rode pers die op het punt staat om met pensioen te gaan en nog eenmaal in de spotlight wil staan. 

Zet Catwalk: Tales from the Cat Show Circuit op je kijklijst

Behind the Curve

Dit is een documentaire waarbij je met enige regelmaat je hoofd zult schudden van ongeloof. Er zijn dus nog altijd mensen die geloven dat de aarde plat is en de hoofdpersonen in deze docu doen er alles aan om anderen te overtuigen van hun gelijk. En dat is fascinerend. Behalve de 'flat earthers' komen er ook experts aan het woord. 

Zet Behind the Curve op je kijklijst

Long Shot

Een feelgood documentaire met een idioot verhaal. In 2004 werd Juan Catalan gearresteerd voor de moord op een zestienjarig meisje. Juan had het niet gedaan want hij zat ten tijde van de moord bij een basketbalwedstrijd. Zijn advocaat bedenkt een geweldig idee waarmee hij dat kan bewijzen. De documentaire duurt slechts 40 minuten en die zijn het dubbel en dwars waard. 

Hyper Hardboiled Gourmet Report

Een Japanse docuserie en dus een beetje raar maar wel zeer de moeite waard. De serie zoekt specifieke groepen mensen op die onder moeilijke of gevaarlijke omstandigheden leven: kindsoldaten, sekteleden in Siberië, Ebola-overlevenden, Taiwanese maffialeden, bendeleden uit Los Angeles, Russische crack-verslaafden. De maker stelt de simpele vraag: 'Wat eet je?'.

The Legend of Cocaine Island

Het woord bizar is op zijn plaats om deze documentaire te beschrijven. Rodney Hyden, de eigenaar van een klein bedrijf heeft geld nodig. Wanneer hij hoort over een legende van een begraven voorraad cocaïne ter waarde van 2 miljoen dollar,  verborgen in het Caribisch gebied, kan hij de verleiding niet weerstaan. Met behulp van een stel buitenbeentjes gaat hij de voorraad opgraven. Als die er daadwerkelijk ligt tenminste... 

Zet The Legend of Cocaine Island op je kijklijst

Screwball

In de jaren 90 en 2000 werd er bijzonder hard geslagen en gelopen door Amerikaanse prof honkballers. De reden: ze zaten allemaal flink aan de anabolen. De mislukte dokter Tony Bosch was degene die de sporters aan hun steroïden hielp en hij vertelt zijn verhaal met trots. Het lollige aan deze docu is dat de regisseur de verhalen van Bosch laat naspelen door kinderen. 

Zet Screwball op je kijklijst

Screwball

informatief | 2018

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie