Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Fun Fact Filmquote: 'O Buurman, Wat Doet U nu?' uit Flodder

Films | 7 maanden geleden | Irma Tomas

De tekst 'O buurman wat doet u nu?' uit Flodder (1986) werd een instant klassieker. Er werd zelfs een Vlaams tv-programma naar vernoemd.

In de film chanteren de Floddertjes buurman Neuteboom omdat ze zijn rode Citroën BX wel willen hebben. En dus laat Kees Flodder (Tatjana Šimić) zich nemen in de garage onder het uitslaan van de kreet 'O buurman wat doet u nu', terwijl broerlief een foto van het tafereel maakt. 

Dick Maas

Regisseur Dick Maas zag Tatjana op de cover van de Panorama staan en zij was exact wat hij in zijn hoofd had gezien toen hij het script schreef. En Tatjana, die geen enkele ervaring had met acteerwerk, had wel oren naar een filmrol. 

Huilen

Al zorgde de beroemde scene met de buurman wel voor stress, zo vertelde Tatjana in RTL Late Night: "Ik heb gehuild voor deze scène. Ik was een jong meisje, met weinig ervaring. Dus van de nervositeit moest ik huilen. In dacht: Die man gaat straks achter me staan en met z'n apparaat tegen me aan bengelen."

Buurman, wat doet u nu_! FLODDER from rene cross on Vimeo

Dubbele onderbroek

"Toen stelden ze voor om de buurman een dubbele onderbroek aan te doen. Dus als hij dan z'n onderbroek uit zou doen, zat er nog eentje onder. Maar toen hij bukte, zag je zo die onderbroek zitten, dus hij moest uit. Ik had pech."

De verkoop van de Citroën BX ging na Flodder trouwens door het dak. 

Guidinc. Awards

De verkiezing voor Favoriete Film Quote Aller Tijden is inmiddels afgelopen, maar niet getreurd! Je kunt nog vaker stemmen, in andere categorieën. Bijvoorbeeld op de beste film of serie van het jaar. Geef je op, doe mee, en wie weet win je zelf ook iets leuks! Hier lees je alles over de Guidinc. Streaming Video Awards.

Flodder

Komedie | film | 1986

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie