Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Fun Fact filmquote: 'I’ll have what she’s having' uit When Harry Met Sally

Films | 7 maanden geleden | Irma Tomas

Een van de meest gedenkwaardige filmquotes aller tijden is zonder twijfel 'I'll have what she's having', de zin die volgt na het fake-orgasme van Meg Ryan. Maar het verhaal achter dat zinnetje is nog leuker dan de quote zelf.

In een interview op de Amerikaanse televisie vertelde hoofdrolspeler Billy Crystal dat het allemaal begon tijdens de repetities. Norah Ephron, de schrijfster van het script, vertelde aan regisseur Rob Reiner dat vrouwen orgasmes faken. Rob was gechoqueerd en zei dat dat bij hem nog nooit was gebeurd. 

Faken op film

Meg Ryan kwam vervolgens op het idee om er een te faken in de film. En het was Billy Crystal die voorstelde de scène in een vol restaurant te spelen met een oudere vrouw aan het tafeltje ernaast die vervolgens zou zeggen: 'Waiter, I'll have what she's having.'

Lees ook
25 klassieke filmquotes: zit jouw favoriet er tussen?
 

King Kong

Meg Ryan was nogal nerveus en deed de scène volgens Reiner veel te bedeesd. Na een paar keer besloot de regisseur het dan maar zelf voor te doen. In een restaurant vol figuranten, met Billy Crystal tegenover zich: "Hij had een orgasme waar King Kong jaloers op zou zijn." 

Moeder Reiner

Na afloop schaamde Reiner zich volgens Billy Crystal rot omdat hij net een orgasme had gehad met zijn moeder als getuige. De vrouw die de beroemde zin 'I'll have what she's having' uitsprak was namelijk moeder Reiner. 

Een andere leuke quote uit When Harry met Sally is die waarin Harry zijn filosofie over mannen en vrouwen ten gehore brengt: 'What I'm saying is--and this is not a come-on in any way, shape or form--is that men and women can't be friends because the sex part always gets in the way'.

Guidinc. Awards

De verkiezing voor Favoriete Film Quote Aller Tijden is inmiddels afgelopen, maar niet getreurd! Je kunt nog vaker stemmen, in andere categorieën. Bijvoorbeeld op de beste film of serie van het jaar. Geef je op, doe mee, en wie weet win je zelf ook iets leuks! Hier lees je alles over de Guidinc. Streaming Video Awards

When Harry Met Sally...

Romantische komedie | film | 1989

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie