Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Fun Fact Filmquote: 'Here's Johnny!' uit The Shining

Films | 7 maanden geleden | Irma Tomas

'Here's Johnny!' schreeuwt Jack Nicholson in de horrorfilm The Shining uit 1980, terwijl hij met een bijl een deur inhakt. Het leverde vele kijkers ongetwijfeld een slechte nacht op. 

In de film van regisseur Stanley Kubrick speelt Nicholson schrijver Jack Torrance die langzaam gek wordt terwijl hij met vrouw en kind in een afgelegen hotel verblijft. In de bewuste scène heeft hij het op zijn arme vrouw Wendy (Shelley Duvall) voorzien die zich in de badkamer verschuilt. 

Johnny Carson

De zin 'Here's Johnny!' is een verwijzing naar de talkshow van de in Amerika zeer bekende presentator Johnny Carson. Iedere aflevering van The Tonight Show werd Carson door zijn rechterhand Ed McMahon aangekondigd met die woorden. 

Improvisatie

Jack Nicholson improviseerde de tekst en Stanley Kubrick, die al jaren in Engeland woonde en geen idee had waar Nicholson met 'Here's Johnny!' aan refereerde, gebruikte bijna een andere opname. Hij had genoeg keus, want tijdens de opnamen hakte Jack Nicholson bijna 60 deuren aan gort. Kubrick was geen regisseur die snel tevreden was. 

Engste scène ooit

Ook al die jaren later doet deze scène uit The Shining nog altijd zijn werk. Nog niet zo lang geleden kregen 10.000 mensen een hartmonitor aangemeten in een onderzoek naar de engste filmscène aller tijden. De harten klopten veruit het snels bij Jack Nicholson en zijn bijl. 

Guidinc. Awards

De verkiezing voor Favoriete Film Quote Aller Tijden is inmiddels afgelopen, maar niet getreurd! Je kunt nog vaker stemmen, in andere categorieën. Bijvoorbeeld op de beste film of serie van het jaar. Geef je op, doe mee, en wie weet win je zelf ook iets leuks! Hier lees je alles over de Guidinc. Streaming Video Awards

The Shining

Horror | film | 1980

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie