Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nu te zien: Force of nature en andere toppers met Mel Gibson

Films | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Na een paar flinke aanvaringen met de politie en de pers was het lange tijd stil erg rond Mel Gibson. Sinds een jaar of zes is de acteur weer terug. Deze recente films met de Oscarwinnaar zie je bij Netflix en Amazon.

De gloriejaren van Mel Gibson zijn al een tijdje voorbij. De ster uit Mad Max, Lethal Weapon en Braveheart duikt tegenwoordig vooral op als knorrige oude baas met een wilde baard, een kwaaie dronk en losse handjes. Welke Mel Gibson films zet jij op je kijklijst?

Force of nature

Terwijl er een orkaan over Puerto Rico dendert heeft een stel kunstdieven het voorzien op verborgen schatten in een appartement. In hetzelfde gebouw probeert agent Cardillo (Emile Hirsch) een knorrige oude baas (Mel Gibson) over te halen om te evacueren. In een van de andere flats houdt een bewoner een vraatzuchtig huisdier dat luistert naar de naam Sally. Weldra vliegen de kogels op en neer. Force of nature is een rampenfilm, actiefilm en heistfilm in één.

Zet Force of nature op je kijklijst

Dragged across concrete

De films van regisseur S. Craig Zahler (Bone tomahawk, Brawl in cell block 99) zijn niet voor tere zielen. In Dragged across concrete worden twee overijverige agenten met losse handjes (Mel Gibson en Vince Vaughn) op non-actief gesteld. Ze verzinnen een crimineel plan om hun zes weken onbetaald verlof te overbruggen. Niet subtiel, niet politiek correct, bijzonder gewelddadig en een heerlijke film voor wie daar tegen kan. 

Zet Dragged across concrete op je kijklijst

Blood father

De knorrige John Link (Mel Gibson) leidt een teruggetrokken bestaan op een woonwagenkamp. Op een dag staat opeens zijn tienerdochter Lydia (Erin Moriarty) voor de deur. Er zit een bende criminelen achter haar aan. Gelukkig heeft pa nog wat schimmige vrienden die hem en zijn dochter kunnen helpen als ze op de vlucht slaan. Deze actiethriller wordt lekker vlot verteld en duurt niet te lang.

Zet Blood father op je kijklijst

The professor and the madman

de Britse professor James Murray (Mel Gibson) heeft een wilde baard en een wild plan. Hij wil een boek samenstellen met alle woorden uit de Engelse taal: de Oxford English Dictionary. Een van de vrijwilligers die hem daarbij helpen is William Chester Minor (Sean Penn), een Amerikaan die vastzit in een psychiatrisch instituut. Mooi historische drama met fijn acteerwerk, naar het boek van Simon Winchester.

Zet The professor and the madman op je kijklijst

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Dragged Across Concrete

actie | film | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie