Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De populairste films op Netflix in 2021 volgens Guidinc

Films | 25 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Recensenten geven hun professionele mening over Netflix-films en natuurlijk heeft Netflix zelf zo zijn eigen ideeën over wat je moet kijken. Maar wat vonden jullie als lezers, gebruikers en bezoekers van Guidinc eigenlijk zelf de beste Netflix-films van 2021? Wij doken in de cijfers en maakten een top 10.

Uit de zoekopdrachten van onze bezoekers kunnen we afleiden welke films populair zijn en welke niet zo erg kunnen boeien. Aan de hand van de statistieken hebben we de volgende top 10 samengesteld van films op Netflix die het afgelopen jaar het populairst waren bij de Guidinc-lezers. Het is een opvallende lijst, waarin bijvoorbeeld een knaller als Red Notice helemaal ontbreekt.

Lees ook: De 10 beste Netflix-films van 2021 volgens de recensenten

1: The Devil All the Time

Het gelijknamige boek van Donald Ray Pollock werd mooi verfilmd, met een hoofdrol voor Tom Holland en een fraaie bijrol van Robert Pattinson als geestelijke griezel. In een dorpje op het Amerikaanse platteland probeert Arvin (Holland) weerstand te bieden aan de duistere types die zijn familie bedreigen.

Lees onze recensie van The Devil All the Time

2: Red Dot

De eerste Zweedse Netflix-film viel meteen in de smaak. Na een moeilijke start van hun huwelijk besluiten Nadja en haar man David er met zijn tweeën tussenuit te gaan. Hun romantische trektocht met tent en slaapzak wordt een nachtmerrie als ze de prooi dreigen te worden van een achtervolger met een jachtgeweer met laserzoeker.

Lees onze recensie van Red Dot

3: The White Tiger

Zowel de recensenten als de Guidinc-bezoekers waren zeer te spreken over dit sympathieke Indiase drama. Balram werkt zich in India vanuit de laagste sociale klasse omhoog wanneer hij een baan krijgt als chauffeur voor de rijke Ashok en diens Amerikaanse vrouw Pinky.

Lees wat we eerder schreven over The White Tiger

4: Lion

Deze film is al wat ouder, maar blijft onverminderd populair. Een vijfjarige jongen uit India raakt gescheiden van zijn ouders en belandt in een Australisch adoptiegezin. Als volwassene besluit hij op zoek te gaan naar zijn biologische ouders.

Heb je ook deze andere verborgen Netflix-pareltjes al gezien?

5: The Dig

Een rijke weduwe huurt een amateurarcheoloog in om een grafheuvel op haar landgoed te onderzoeken. Ze doen een van de grootste archeologische vondsten aller tijden. Een mooi drama, verteld zonder sensatie en met aandacht voor de kloof tussen de klassen in de Britse samenleving.

Lees onze recensie van The Dig

6: 365 dni

Een Italiaanse gangster ontvoert Laura en houdt haar gevangen totdat ze verliefd op hem wordt... wat vervolgens ook gebeurt. Je hoeft geen hardcore feminist te zijn om te gaan gillen bij zo'n idiote plot, maar blijkbaar waren de softcore seksscènes voor veel mensen genoeg reden om toch te kijken. Twee vervolgfilms zijn in aantocht.

Lees ook alles over de geplande vervolgen op 365 dni

7: The Invitation

Deze film is ook al wat ouder, maar werd destijds een beetje over het hoofd gezien. Op Netflix werd de thriller met een flinke rol voor Michiel Huisman alsnog ontdekt en hoog gewaardeerd. Will gaat op bezoek bij zijn ex, die een diner geeft voor een groep vrienden. De avond loopt heel anders dan hij had gedacht.

Vorig jaar stond The Invitation ook al in de lijst van best bekeken films op Guidinc

8: News of the World

Voormalig kapitein uit het Zuidelijke leger Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks) reist van plaats naar plaats en verdient de kost met het voorlezen van kranten aan de lokale bewoners. Hij stuit op een meisje dat opgroeide bij de Kiowa-indianen en besluit haar naar haar oom en tante te brengen. Een mooie western met klassieke en moderne thema's en en glansrol voor Hanks.

Lees onze recensie van News of the World

9: The Trial of the Chicago 7

Na de betogingen in Chicago tegen de Vietnamoorlog worden de leiders van de protesten opgepakt en beschuldigd van samenzwering en aanzetten tot rellen. Het mondt uit in een van de meest geruchtmakende processen van de eeuw. Dit rechtbankdrama met een sterrencast werd genomineerd voor zes Oscars.

Lees wat we eerder schreven over The Trial of the Chicago 7

10: Mank

We waren bij Guidinc erg te spreken over deze ambitieuze film waarin David Fincher de totstandkoming van Citizen Kane laat zien, volgens velen de beste film aller tijden. In de jaren dertig perst scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz (Gary Oldman) het scenario er onder grote druk in twee weken uit, met de hulp van zijn verpleegster, zijn secretaresse en een kast vol drank.

Lees onze recensie van Mank

The Devil All the Time

Thriller | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Red Dot

Drama | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie