Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze sublieme films zijn deze maand nieuw op Netflix

Films | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix verwijdert met grote regelmaat grote en mooie films, maar er komen er ook veel bij. Deze topfilms kun je vanaf nu zien op de streamingdienst.

Hacksaw Ridge (2016)

Mel Gibson regisseerde deze oorlogsfilm en Andrew Garfield speelt de hoofdrol in dit waargebeurde verhaal als legerarts Desmond T. Doss die tijdens de slag om Okinawa vijfenzeventig gewonde makkers redde van een wisse dood. En omdat Desmond nogal gelovig was, deed hij dat allemaal zonder wapen. Mel en Andrew leven fantastisch werk af en maakten een oorlogsfilm die je niet snel zult vergeten. 

Zet Hacksaw Ridge op je kijklijst

Dawn of the Dead (2004)

Spanning, humor en snelle zombies, wat wil je nog meer? Deze debuutfilm van Zach Snyder sloeg in 2004 in als een bom. Een stel overlevenden van een zombie-aanval schuilt in een winkelcentrum voor de levende doden, maar beseft na een tijdje dat ze toch echt moeten zullen ontsnappen. Snyder heeft net een remake gemaakt van zijn eigen film Justice League en op 21 mei staat zijn nieuwe film Army of the Dead (alweer met zombies) op Netflix. 

Zet Dawn of the Dead op je kijklijst

First Blood, Rambo: First Blood II en Rambo III (1982, 1985, 1988)

Vietnamveteraan John Rambo (Sylvester Stallone) ruimde in de jaren tachtig drie films lang mét hoofdband en veel verve alle bad guys uit de weg. En daarmee werd Rambo een begrip. Niet veel mensen zullen dit trouwens weten maar in First blood legt helemaal niemand het loodje door toedoen Rambo. Die film is dan ook veruit het beste van de drie. In deel 2 en 3 gaat het vooral om de actie. 

Zet First Blood op je kijklijst

Honey Boy (2019)

Shia LeBeouf staat bekend als een moeilijk stuk vreten en bracht zichzelf regelmatig in de problemen door drankmisbruik en ander wangedrag. Maar acteren kan Shia wel en dat laat hij zien in Honey Boy, een film die ook nog eens over zijn eigen jeugdjaren gaat. Shia speelt zijn eigen vader die wel houdt van zijn jonge acterende zoon, maar hem ook mishandelt omdat hij met zijn eigen ellende worstelt. Veel recensenten noemen dit de beste rol die Shia LeBeouf tot nu toe speelde.

Zet Honey Boy op je kijklijst

The Promise (2016)

De Armeense genocide is al even geleden, maar is nog steeds een gevoelig onderwerp, voornamelijk bij Turken. Dat merkte ook de film The Promise met Christian Bale in een van de hoofdrollen. Een heel Turks trollenleger stond na de première klaar om de film geheel onterecht 1 ster te geven. Zonde natuurlijk. Maar nu The Promise op Netflix staat, kunnen we allemaal met eigen ogen zien dat de film zeker de moeite waard is. En de mensen die niets willen weten van de Armeens genocide hoeven niet te kijken, al zouden ze er hoogstwaarschijnlijk wel wel iets van kunnen leren. 

Zet The Promise op je kijklijst

Pride & Prejudice (2005)

Veel romantischer dan dit wordt het niet. Keira Knightley speelt Elizabeth Bennett die alleen wil trouwen voor de liefde. Gelukkig is daar Matthew MacFadyen als Mr. Darcy. En Judi Dench en Donald Sutherland doen ook nog eens mee. 

Zet Pride & Prejudice op je kijklijst

The Big Lebowski (1998)

The Dude is terug! In december werden Jeff Bridges en zijn vrienden nog van Netflix gegooid, maar gelukkig duurde het gemis niet lang. The Big Lebowski is tenslotte een van de leukste films uit de geschiedenis en vormde zelfs de inspiratie voor het dudeïsme, een levenswijze waar je heel relaxed van wordt. 

Zet The Big Lebowski op je kijklijst

Hacksaw Ridge

Drama | film | 2016

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie