Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit waren de 10 beste films op Netflix in 2021

Films | 22 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Welke Netflix-films gooiden in 2021 de hoogste ogen bij de recensenten? Dat zal je waarschijnlijk verrassen. In de top tien van beste Netflix-films uit 2021 staan veel niet-Engelstalige films en weinig films met grote Hollywoodsterren. Heb jij deze pareltjes van 2021 al gezien?

De website Metacritic middelt de scores van de belangrijkste filmrecensenten, zodat de waarderingen van films gemakkelijk kunnen worden vergeleken. In het lijstje van Netflix-films is dit de top tien. Documentaires en films niet niet in de Nederlandse Netflix-catalogus staan laten we buiten beschouwing.

Lees ook: De populairste films op Netflix volgens de lezers van Guidinc

1: The Power of the Dog 

Deze western van Jane Campion werd direct getipt voor de Oscars. Benedict Cumberbatch speelt een rancher met weinig sympathieke trekken, en maakt daarmee grote indruk. Ook bij Guidinc waren we onder de indruk van dit westerndrama, dat in de smaak zal vallen bij de liefhebbers van arthouse-films. Metascore: 88.

Dit moet je weten over The Power of the Dog

Guidinc Turbo Review van de arthouse-western The Power of the Dog

2: Passing

Voor haar regiedebuut verfilmde actrice Rebecca Hall het boek 'Passing' van Nella Larsen uit de jaren 1920. De zwarte Irene Redfield (Tessa Thompson) komt na jaren haar vriendin Clare Bellew (Ruth Negga) weer tegen. Clare heeft een relatief lichte huid en doet zich voor als blank. Metascore: 85.

Heb je ook deze pareltjes op Netflix al gezien?

3: The Disciple

Sharad Nerulkar volgt in de voetsporen van zijn vader en zijn mentor om een klassiek geschoolde zanger te worden. Hij werkt vreselijk hard en offert alles op, maar toch begint hij te betwijfelen of zijn ambities wel haalbaar zijn. Winnaar van de prijs voor beste scenario op het filmfestival van Venetië. Metascore: 83

Nog meer arthouse-films vind je op Cinemember, waar je hier alles over leest

4: The Lost Daughter

Dit psychologische drama naar het boek van Elena Ferrante verschijnt pas op de laatste dag van het jaar op Netflix, en kan dus nog net meedoen aan dut lijstje. Recensenten die de film al eerder hebben kunnen zien zijn vol lof, en vooral over de hoofdrol van Olivia Coleman. Metascore: 83.

Lees wat we eerder schreven over The Lost Daughter

5: The Mitchells vs. The Machines

De plannen van Katie Mitchell en haar familieleden worden ernstig verstoord als opeens alle machines ter wereld in opstand komen. Deze superleuke film voor het hele gezin was volgens de recensenten de beste animatiefilm die je op Netflix kunt kijken. Metascore: 80.

Leuk om samen te kijken: de beste familiefilms op Netflix

6: 7 Prisoners

Om zijn familie een beter bestaan te geven neemt Mateus een baantje voor zijn nieuwe baas Luca op een vuilnisbelt in São Paulo, Brazilië. Zonder het te beseffen belandt hij in de gevaarlijke wereld van mensenhandel en kan hij niet meer aan de greep van Luca ontkomen. Metascore: 80.

Heb je ook deze pareltjes op Netflix al gezien?

7: The White Tiger

Balram hoort tot de laagste sociale klasse in India en dat betekent dat hij niet veel kansen heeft in de maatschappij. Maar alles verandert wanner hij een baan krijgt als chauffeur voor de rijke Ashok (Rajkummar Rao) en diens Amerikaanse vrouw Pinky (Priyanka Chopra Jonas). Een hartverwarmend drama. Metascore: 76.

Lees wat we eerder schreven over The White Tiger

8: The Hand of God

De Italiaanse inzending voor de Oscars kreeg de juryprijs op het filmfestival van Venetië en gaat over Fabietto Schisa, een jongen uit een hechte familie in Napels in de jaren tachtig. Hij is ontzettend gelukkig als Diego Maradona de plaatselijke voetbalclub komt versterken, maar een ongeluk zet zijn leven ondersteboven. Metascore: 76.

Lees wat we eerder schreven over The Hand of God

9: Fever Dream

In deze Chileense thriller maakt Carola kennis met Amanda bij haar afgelegen zomerhuis in Argentinië. Een medium heeft Amanda verteld dat de symptomen van haar zieke zoon David veel minder zullen worden wanneer de helft van zijn ziel naar een gezond lichaam wordt getransporteerd. Metascore: 75.

Lees wat we eerder schreven over Fever Dream

10: Tick, Tick... Boom! 

Deze mooie film is gebaseerd op de autobiografische one-man show van Jonathan Larson, die hem laat zien als ploeterende musicalschrijver in New York. Larson zette acht jaar lang alles opzij om zijn  futuristische sciencefiction-musical aan de man te brengen. Metascore: 74.

Guidinc Turbo review van de musical Tick, Tick...Boom

The Power of the Dog

Drama | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Passing

Drama | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie