Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Fun Fact Filmquote: 'I'm the King of the World' uit Titanic

Films | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: 20th Century Fox
©
Foto: 20th Century Fox

Het is Koningsdag en daarom hebben we vandaag een koninklijke filmquote voor je: 'I'm the king of the world'. Een van de beroemdste zinnen uit Titanic. Maar hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio had helemaal geen zin om de zin te zeggen. 

Zoals voor zoveel beroemde filmquotes geldt, stond ook 'I'm the king of the world' helemaal niet in het script. Het was een vondst van regisseur James Cameron. In de scène staat Leonardo DiCaprio als Jack op de boeg van het schip terwijl de dolfijnen beneden hem over de golven duiken. Leo spreidt zijn armen en schreeuwt vol overgave de zin die zou uitgroeien tot een van de bekendste filmquotes aller tijden. 

Wat?

James Cameron zou later vertellen dat de opnamen van die scène niet gladjes verliep. Ze konden maar niet de juiste tekst vinden voor dat speciale moment. Toen het daglicht bijna was verdwenen riep James Cameron (die ergens in een mast hing) via de walkie talkie naar Leonardo dat hij dan maar met zijn armen wijd 'I'm the king of the world' moest roepen. Het antwoord van Leonardo was 'Wat? Echt?'

Geschiedenis

Cameron moest Leonardo tot drie keer toe de opdracht geven om de zin te gebruiken tot de acteur uiteindelijk overstag ging. En de rest is geschiedenis. 

Een andere heel bekende quote uit Titanic is natuurlijk 'I'll never let go Jack.'

Guidinc. Awards

De verkiezing voor Favoriete Film Quote Aller Tijden is inmiddels afgelopen, maar niet getreurd! Je kunt nog vaker stemmen, in andere categorieën. Bijvoorbeeld op de beste film of serie van het jaar. Geef je op, doe mee, en wie weet win je zelf ook iets leuks! Hier lees je alles over de Guidinc. Streaming Video Awards

Stem nu op jouw favoriete film quote!