Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Fun Fact Filmquote: I'll Be Back uit The Terminator

Films | 6 maanden geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: Orion Pictures
©
Foto: Orion Pictures

Het is zo’n beroemde filmquote dat Schwarzenegger hem nog heel vaak gebruikt heeft. Lees hier alles over I’ll be back uit The Terminator en hoe de zin er bijna niet kwam.

Filmquotes worden zo beroemd omdat de scène memorabel is, omdat ze een eigen leven gaan leiden in andere films, songs en tv-series, of omdat liefhebbers ze gewoon zelf gaan gebruiken. In het geval van I’ll be back is dat allemaal waar.

Lees ook
25 klassieke filmquotes: zit jouw favoriet er tussen?
 

Terminator

Wanneer de Terminator bij een politiebureau afgescheept wordt door een ongeïnteresseerde agent zegt hij betekenisvol ‘ik ben zo terug’.

Om vervolgens de volledige voorgevel van het pand aan gort te rijden met een auto. Kijk, dat is pas een reactie als je niet geholpen wordt aan het loket, bij de helpdesk of door een klantenlijn.

Wat volgt is dan wel een gewelddadige schietpartij, want we hebben het hier natuurlijk over een killer-robot, de bad guy uit de filmtitel.

Arnold Schwarzenegger

The Terminator maakte in 1984 een ster van Arnold Schwarzenegger. Hij had al wat films gemaakt, maar de emotieloze killer-robot uit de toekomst was op zijn lijf geschreven.

Regisseur James Cameron maakte vooral gebruik van de fysieke aanwezigheid van de bodybuilder, die nooit de sterren van de hemel speelde.

Robot van weinig woorden

Het hielp dat de Terminator een robot is van weinig woorden. Schwarzenegger hoefde alleen zijn gezicht strak te houden, zwaarvoetig te lopen en slechts een klein beetje tekst uit zijn hoofd te leren.

Zeventien zinnen om precies te zijn, minder dan zestig woorden voor de hele film. Erg natuurlijk klonk het allemaal niet, dankzij het vette accent van de geboren Oostenrijker, maar dat was juist goed voor deze rol.

James Cameron

Bijna waren de beroemde woorden nooit beroemd geworden. Arnie wilde helemaal geen schurk spelen, maar een ster worden door de koene held uit te hangen. Gelukkig wist Cameron hem ervan te overtuigen dat je als schurk ook bekend kunt worden. 

En eenmaal op de filmset wilde de 'Austrian Oak' alleen I will be back uitspreken, en niet het snellere I'll be back. Want zijn Engels was helemaal niet zo goed. De regisseur heeft toch doorgezet en net zo lang gefilmd tot het lukte.  

Lees ook:
En het werd zo'n succes dat I'll be back in ieder geval de tussenstand van de verkiezing van Favoriete Film Quote Aller Tijden gehaald heeft

I'll be back

Misschien had Schwarzenegger in het begin wat overtuigingskracht nodig, daarna dook hij vol overgave in het diepe.

Na dat eerste succes gebruikte Arnie de quote (min of meer) in nog zeven Terminator-films. En daarnaast in zeker nog twaalf andere films, van Commando tot Total Recall.

Jazeker, Schwarzenegger zorgde er eigenhandig voor dat I’ll be back nooit meer vergeten zal worden. In totaal kun je het hem horen zeggen in maar liefst twintig van zijn films. In de clip hieronder krijg je een beetje een idee.

 

Meer filmquotes

I'll be back is niet de enige beroemde filmquote van Schwarzenegger.

Wat dacht je van Hasta la vista, baby (Terminator 2), de cult-quote Get to the choppa (Predator) of het grappige Put that coockie down! (Jingle All the Way)

Kijk en luister naar de volgende drie klassiekers uit Terminator 2, de vervolgfilm: Come with me if you want to live, het beroemde Hasta la vista, baby en de tweede variant van de classic: Stay here, I'll be back.

Guidinc. Awards

De verkiezing voor Favoriete Film Quote Aller Tijden is inmiddels afgelopen, maar niet getreurd! Je kunt nog vaker stemmen, in andere categorieën. Bijvoorbeeld op de beste film of serie van het jaar. Geef je op, doe mee, en wie weet win je zelf ook iets leuks! Hier lees je alles over de Guidinc. Streaming Video Awards

The Terminator

Actie | film | 1984

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie