Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Film over seriemoordenaar Rodney Alcala op Netflix

Films | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ABC
©
Foto: ABC

Seriemoordenaar Rodney Alcala krijgt zijn eigen film op Netflix: Rodney & Sheryl. Alcala was een opvallend type, hij won ook een datingshow op televisie.

Rodney Alcala deed in 1978 mee aan de datingshow The Dating Game op de nationale Amerikaanse televisie terwijl hij toen al vijf vrouwen had vermoord en was veroordeeld voor een poging tot moord op een 12-jarig meisje. Toch kondigde de presentator van dienst hem doodleuk aan als een succesvolle fotograaf met leuke hobby's als parachutespringen en motorrijden. 

Cheryl Bradshaw

Alcala was charmant, gaf gevatte antwoorden en won een date met Cheryl Bradshaw. Cheryl had een goede intuïtie, ze zegde de date af omdat ze Alcala bij nader inzien maar een griezel vond. 

Anna Kendrick

De film Rodney & Sheryl gaat over de gebeurtenissen rondom de dating show. Anna Kendrick speelt de rol van Sheryl, de acteur die Rodney Alcala gaat vertolken, is nog niet bekend. 

Dodencel

Alcala werd in 1980 ter dood veroordeeld voor de moord op 7 vrouwen en een meisje, maar waarschijnlijk heeft hij veel meer doden op zijn geweten. Alcala zit nog steeds in de dodencel.