Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles wat je moet weten over de horrortrilogie Fear Street op Netflix

Films | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Op drie opeenvolgende vrijdagen laat Netflix je griezelen met Fear Street. Deze horrortrilogie naar de boeken van R.L. Stine neemt je terug naar de oorsprong van een duistere kracht die het plaatsje Shadyside al eeuwen in zijn greep houdt.

In 1994 ontdekt een groepje tieners in het plaatsje Shadyside, Ohio dat de angstaanjagende gebeurtenissen in hun vervloekte woonplaats allemaal met elkaar te maken hebben. Bovendien is er een verband met een ouder kwaad, waarvan de wortels eeuwen terug in de tijd gaan.

R.L. Stine

De filmtrilogie Fear Street is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van R.L. Stein. De populaire Amerikaanse schrijver is een soort Stephen King voor jonge lezers. Zijn boekenreeks 'Goosebumps' - in Nederland bekend onder de naam 'Kippenvel' - is een groot succes en werd bewerkt voor tv en film. Met de serie 'Fear Street' en verschillende spin-offs, die zich allemaal afspelen in Shadyside, mikt Stine op een iets ouder tienerpubliek. Totaal gingen er 80 miljoen 'Fear Street'-boeken over de toonbank. Dat maakt 'Fear Street' de best verkochte Young Adult-boekenreeks aller tijden.

Part One: 1994

Met een mix van horror en scholierendrama blijft de eerste Fear Street-film trouw aan de boekenreeks. Shadyside wordt geplaagd door misdaad, drugs en armoede. Vreemd, omdat het plaatsje Sunnyvale dat ernaast ligt juist welvarend en gezond is.

Vooral het opvallend hoge aantal moorden in Shadyville is bizar. Om de zoveel tijd verandert er iemand in een doorgedraaide moordenaar. Is het plaatsje echt behekst? Deena en haar vrienden moeten het uitzoeken, want een gemaskerde killer heeft het op hen voorzien. De eerste vijf minuten kun je hier onder bekijken.

Naast Kiana Madeira in de rol van Deena zie je in Fear Street een groot aantal andere jonge acteurs, waarvan de meeste nog niet erg bekend zijn. Maar wie je zeker kent zijn Sadie Sink en Maya Hawke: zijn spelen de rollen van Max en Robin in Stranger Things.

Sadie Sink en Maya Hawke: van Stranger Things naar Fear Street

Reacties

De eerste reacties op Fear Street zijn vrij positief. Op IMDb geven de recensenten de film 65 uit 100, en de kijkers een rapportcijfer van 7,4. Op Twitter wordt de film geprezen om zijn jaren 90 slasher-sfeer. Fans zijn blij dat Fear Street trouw blijft aan de boeken van R.L. Stine.

 

 

 

Ook schrijver R.L. Stein zelf lijkt blij dat hij via Netflix weer een nieuwe manier heeft gevonden om tieners de stuipen op het lijf te jagen.

 

 

Lees ook: onze review van Fear Street, Part One: 1994

Part Two: 1978

De tweede Fear Street-film verschijnt op 9 juli op Netflix en draait de klok terug naar het jaar 1978. Dit keer zijn de begeleiders van een zomerkamp het doelwit van een gruwelijke moordenaar. 

Part Three: 1666

De derde en laatste Fear Street-film staat op 16 juli op Netflix. Er wordt een grote sprong terug in de tijd gemaakt naar de wortel van al het kwaad dat gaande is in Shadyside. Is de hysterische jacht op een heks de oorzaak van alle ellende? Tegelijkertijd proberen de tieners in 1978 en 1994 de vloek op Shadyside te verbreken voordat het te laat is.

Fear Street Part One: 1994

Horror | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie