Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit weekend op Netflix: de maffe horrorfilm Fantasy island

Films | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Hoe verbouw je een slappe tv-serie uit de jaren zeventig tot een griezelfilm met een knipoog? Laat dat maar aan de horrorspecialisten van Blumhouse over. Vanaf zondag zie je Fantasy island op Netflix.

Blumhouse Productions is het bedrijf van Jason Blum. De studio is gespecialiseerd in horror en oogstte veel succes met de filmseries Paranormal activity, Insidious en The purge, en horrortitels als Halloween uit 2018 en The invisible man van eerder dit jaar. Blum is ook steeds vaker actief buiten het griezelgenre, bijvoorbeeld als producent van BlacKkKlansman.

Oude serie 

Met Blumhouse's Fantasy island blaast de studio nieuw leven in een gezapige sitcom uit de jaren zeventig en tachtig. In die serie ontving de geheimzinnige Mr. Rourke (Ricardo Montalbán) gasten op zijn topische vakantie-eiland, waar al hun wensen uitkwamen. Fantasy island was een beetje soap-achtig, vaak komisch, en had af en toe een bovennatuurlijk tintje. De serie wordt vooral herinnerd door het kleine personage Tattoo en zijn uitspraak 'The plane, the plane!'.  

Michael Pena

In de versie van Blumhouse is de humor gebleven, maar ligt de nadruk verder sterk op de horror. De rol van Mr. Roarke is overgenomen door Michael Peña, die onder meer de hoofdrol speelde in het eerste seizoen van Narcos: Mexico. Ook deze gastheer belooft zijn gasten een droomverblijf op zijn eiland, maar hun wensen nemen al snel een bloederige wending. Vergelijk het grimmige eiland hieronder maar met het bovenstaande plaatje, en je krijgt een aardig beeld.

Trailer

Vanaf zondag 8 november kun je Blumhouse's Fantasy island streamen op Netflix. Hier onder zie je alvast de trailer.  

Fantasy Island

horror | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie