Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit is de jonge Emmy-winnares Zendaya, en in deze films en series kun je haar zien

Films | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Afgelopen nacht werd Zendaya de jongste winnares ooit van de Emmy voor beste actrice in een dramaserie. Ze won de prijs voor haar rol in Euphoria. Wie is deze 24-jarige ster en waar kun je haar verder bewonderen?

Ondanks haar jonge leeftijd timmert Zendaya Coleman al een aardige tijd aan de weg. Haar carrière als actrice begon op tv. Op Disney Channel speelde ze een hoofdrol in de comedyserie Shake it up. Tijdens haar audities voor de rol wist ze 200 andere kandidaten achter zich te laten.

Disney-ster

Zoals wel meer Disney-sterren dook Zendaya op in verschillende titels van de studio. Ze speelde in de films Frenemies en Zapped, en had ook nog tijd om een muziekalbum op te nemen. Ook deed ze mee aan de Amerikaanse versie van Dancing with the stars.

Spider-Man

Zendaya kreeg de kans om zich als serieus actrice te laten zien als MJ, het vriendinnetje van Peter Parker in de Spider-Man films. Ze was te zien in Spider-Man: homecoming en Spider-Man: far from home. Verder werd Zendaya gecast in de musical The greatest showman. Voor al deze rollen ontving ze lovende kritieken.

Euphoria

De stap van bijrolspeelster naar hoofdrol maakte Zendaya met Euphoria. Deze tienerserie van HBO kaart serieuze onderwerpen aan als verslaving, seks, anorexia, transgender-zijn en misbruik. Zendaya speelt de 17-jarige hoofdpersoon Rue, waarmee ze gisteren de Primetime Emmy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie won. In Nederland kun je Euphoria zien bij Ziggo Movies & Series.

Dune

Later dit jaar is Zendaya zien in Dune, een tweedelig epos naar het sciencefictionboek van Frank Herbert, geregisseerd door Denis Villeneuve (Blade runner 2049). Zendaya speelt de woestijnbewoner Chani, naast hoofdrolspeler Timothée Chalamet (Call me by your name).

Lancome

Ook zul je Zendaya blijven tegenkomen op reclameposters, want ze is het gezicht van cosmeticamerk Lancôme.

Seizoen 2

Een tweede seizoen van Euphoria staat gepland, maar de opnames gaan pas begin volgend jaar van start. Als bruggetje van seizoen een naar seizoen twee komt er wel een speciale aflevering met een COVID-19 thema. Dit liet de actrice gisteren weten na het winnen van haar Emmy.

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie