Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is wie in de nieuwe Marvel-film Eternals?

Films | 14 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

De Marvel-film Eternals was heel kort geleden nog in de bios te zien, maar vanaf woensdag 12 januari zie je hem al op Disney+. In de film introduceert Marvel tien superhelden die nog niet eerder op het scherm te zien waren. Wie zijn de Eternals? Maak kennis met deze eeuwenoude helden en de acteurs die hen gestalte geven.

De Eternals zijn een groep van tien wezens met superkrachten die zevenduizend jaar geleden in een ruimteschip naar de aarde werden gestuurd om te vechten met de Deviants, een vijandig ras dat onze planeet aanviel. Die strijd zou 65 eeuwen duren. De afgelopen vijfhonderd jaar is de groep uiteengevallen en nu leven de leden verstrooid over de aarde. Als de Deviants weer van zich laten horen, moeten de Eternals opnieuw aan de bak.

Lees ook: Zo kijk je alle Marvel-films in de juiste volgorde

Sersi

Van alle Eternals heeft Sersi de sterkste gevoelens voor de mensheid en de aarde. Ze kan materie manipuleren en werkt als conservator in een museum in Londen, waar ze een relatie heeft met Duane Whitman (Kit Harington, Jon Snow uit Game of Thrones), een 'gewoon' mens.

Sersi wordt gespeeld door Gemma Chan. Ze speelde kleine rollen in Fantastic Beasts and Where to Find Them en Transformers: The Last Knight, voordat ze een bekend gezicht werd dankzij Crazy Rich Asians. Voor Marvel speelde ze eerder Minn-Erva in Captain Marvel.

Ikaris

Ikaris ziet er niet alleen goed uit, maar kan ook vliegen en kosmische energiestralen uit zijn ogen schieten, wat natuurlijk beide van pas kan komen. Met de mensheid heeft Ikaris niet zoveel: dat vindt hij meer een hobby voor Sersi, met wie hij een diepe romantische band heeft.

Richard Madden is de Schotse acteur die gestalte geeft aan Ikaris. Madden speelde eerder Robb Stark in Game of Thrones en had de hoofdrol in de Britse miniserie Bodyguard.

Kingo

Als je iemand zoekt die kosmische energieprojectielen kan afschieten met zijn handen, dan is Kingo je man. Na zijn missie om de aarde te redden van de Deviants heeft Kingo een andere baan gezocht: die van filmster in Bollywood.

Grapjas Kingo wordt gespeeld door Kumail Nanjiani, een Pakistaans-Amerikaanse komiek en acteur die je kunt kennen van de serie Silicon Valley en de leuke comedy The Big Sick.

Sprite

De Eternal Sprite ziet eruit als een twaalfjarige, maar is net zo oud als haar strijdmakkers. Ze kan levensechte illusies projecteren.

De zestienjarige Amerikaanse Lia McHugh staat nog aan het begin van haar acteercarrière. Voordat ze de rol van Sprite kreeg speelde ze onder andere in The Lodge en Songbird, en was ze te zien in de tv-serie Into the Dark.

Phastos

Phastos is de wapenexpert van de Eternals. Hij is superintelligent en de eerste superheld van Marvel die in de film openlijk als gay door het leven gaat.

Brian Tyree Henry is bij de fans van de serie Atlanta beter bekend als de rapper Paper Boi, een rol waarvoor hij een Emmy Award kreeg. Ook speelde hij in de films Widows en Joker.

Makkari

Makkari heeft supersnelheid als bijzondere kracht. Ze is een dove superheld, en ook dat is een primeur in de Marvel-films.

Net als haar personage is actrice Lauren Ridoff doof in het echte leven. Ze speelde eerder de rol van Connie in The Walking Dead.

Druig

De afstandelijke en arrogante Eternal genaamd Druig kan de geest van anderen manipuleren

Barry Keoghan is een acteur waar we op de reactie een beetje jeuk van krijgen. Dat komt doordat hij regelmatig te zien is als nare types, zoals in The Killing of a Sacred Deer en The Green Knight. Je zag hem ook in Dunkirk en binnenkort speelt hij in The Batman.

Gilgamesh

Van alle Eternals is Gilgamesh de sterkste. Hij beschermt zijn medestrijders en is degene die je het liefst aan je zijde wilt hebben als het echt gevaarlijk wordt.

Don Lee is een bekende ster in Zuid-Korea, waar hij ook wel bekend is als Ma Dong-seok. Hij was onder meer te zien in de internationale zombiehit Train to Busan. Eternals is zijn Hollywooddebuut.

Ajak

De leider van de Eternals is wijze Ajak, die over genezende superkrachten beschikt. 

De Mexicaans-Amerikaanse actrice Salma Hayek draait al een hele poos mee in Hollywood. Ze maakte haar internationale doorbraak met films als Desperado en From Dusk Till Dawn en kreeg een Oscarnominatie voor haar vertolking van Frida Kahlo in Frida. Onlangs was ze nog te zien in The Hitman's Wife's Bodyguard.

Thena

Ook Thena kan overweg met kosmische energie, waar ze allerhande wapens van kan kneden. 

Angelina Jolie behoeft natuurlijk nauwelijks introductie. Ze won een Oscar voor Girl, Interrupted en kreeg een nominatie voor Changeling. Ze is ook actief als regisseur.

Eternals

Actie | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie