Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Maak kennis met Sherlock, Mycroft, Eudoria en natuurlijk Enola Holmes op Netflix

Films | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Vanaf woensdag 23 september zie je op Netflix de avonturen van Enola Holmes, het jongere zusje van Sherlock. Maak voor het kijken alvast kennis met de leden van de familie Holmes.

Enola Holmes

Enola is het nakomertje in de familie Holmes. Ze is veertien jaar oud. Dat is maar liefst twintig jaar jonger dan haar beroemde broer Sherlock en zelfs 27 jonger dan Mycroft. Geen wonder dat haar oudere, tikje zelfingenomen broers haar niet serieus nemen. Als Enola's moeder verdwijnt, besluiten haar broers om Enola naar een kostschool te sturen. Maar Enola is niet iemand die zich op de kop laat zitten. Ze reist op eigen houtje naar Londen om haar moeder op te sporen. Dat gaat haar goed af, want haar speurderskwaliteiten doen niet onder voor die van Sherlock.

Enola wordt gespeeld door Millie Bobby Brown. Ze werd bekend als Eleven in de Netflix-hitserie Stranger things

Sherlock Holmes

Waarschijnlijk de beste detective ter wereld, woonachtig op 221B Baker Street in Londen. Is wel omschreven als ordelijk en excentriek, dol op muziek en bovenal razend intelligent. Een meester in het oplossen van misdaadzaken door middel van deductie. De boeken van Arthur Conan Doyle maakten hem wereldberoemd. 

Henry Cavill speelt de rol van Sherlock. De Superman-acteur was eerder dit jaar te zien als Geralt van Rivia, de hoofdpersoon in The witcher.

Mycroft Holmes

Van Mycroft wordt gezegd dat hij nog meer kennis en slimheid heeft dan zijn jongere broer Sherlock. Zijn afkeer van werk in het veld heeft hem echter doen kiezen voor een  baan als hoge ambtenaar. Hij leidt een zeer regelmatig bestaan en toont geen enkele ambitie.

Mycroft wordt in Enola Holmes gespeeld door Sam Claflin. Hij was Finnick in de The hunger games-films en naarling Oswald Mosley in Peaky blinders.

Eudoria Holmes

Eudoria is de moeder van dit bijzondere drietal. Na de dood van haar man heeft ze Enola in haar eentje opgevoed. De verdwijning van Eudoria staat centraal in Enola Holmes.

Helena Bonham Carter speelt de rol van Eudoria. De actrice werkte vaak samen met Tim Burton, onder meer in Sweeney Todd en Alice in wonderland.

Enola Holmes

drama | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie