Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Enola Holmes: maakt deze Netflix-film de hoge verwachtingen waar?

Films | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Enola Holmes is een van de grote nieuwe originals op Netflix deze maand. Sommige kijkers zijn wild enthousiast, maar niet iedereen deelt die mening.

Met een hoofdrol voor Millie Bobby Brown (Stranger things) vertelt Enola Holmes over de avonturen van het jongere zusje van superspeurder Sherlock Holmes. Het is een verfilming van de populaire jeugdboeken van Nancy Springer.

Millie Bobby Brown

Twee dagen na de première op Netflix zijn er veel positieve reacties op de film. Vooral de rol van Millie Bobby Brown wordt gewaardeerd. 

 

Louis Partridge

Daarnaast zijn veel kijkers gecharmeerd van Louis Partridge, die de weggelopen aristocraat Tewkesbury speelt. De jonge acteur was eerder te zien in de serie Medici: Masters of Florence, en heeft met zijn nieuwe rol de harten van heel wat kijkers gestolen!

 

In de camera

Natuurlijk is er ook kritiek. Sommige kijkers ergeren zich eraan dat Enola (te) vaak recht in de camera kijkt en zich tot de kijker richt. Dit trucje zagen we eerder in Fleabag.

 

 

Oneerbiedig

En dan zijn er nog kijkers die vinden dat de film oneerbiedig omspringt met het werk van Arthur Conan Doyle, schrijver van de oorspronkelijke Sherlock Holmes-verhalen. De Sherlock in Enola Holmes, gespeeld door Henry Cavill, zou heel anders zijn dan het personage in de boeken. 

 

Feministisch

Andere geluiden zijn dat de film te meiderig is, of de kijker een feministische boodschap door de keel probeert te duwen.

 

Terwijl dit voor andere kijkers juist een groot pluspunt is: 

 

Meer!

Maar alles bij elkaar zijn de meeste reacties op Elena Holmes erg positief. De film staat momenteel op 1 in de Nederlandse Netflix top 10, en veel kijkers smeken om meer.

Enola Holmes

drama | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie