Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix-documentaire over moord op Spaans-Nederlandse tiener

Films | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Op 9 oktober 2001 werd Rocío Wanninkhof Hornos vermoord in haar Spaanse woonplaats. Dat misdrijf leidde tot de grootste gerechtelijke dwaling uit de Spaanse geschiedenis. We zien hoe dat kon gebeuren in de true crime documentaire El Caso Wanninkhof - Carabantes.

In 2001 werd de  52-jarige María Dolores "Loli" Vázquez veroordeeld voor de moord. Zij was de ex-vriendin van de moeder van Rocío Wanninkhof Hornos. En dat terwijl er geen enkel bewijs was tegen de vrouw.

Lesbienne

De veroordeling had waarschijnlijk te maken met de inmiddels slechte relatie tussen Vázquez en de moeder van Rocío en met homofobie. Het beeld dat werd geschetst van Vázquez tijdens het proces -dat wordt omschreven als een circus- was dat van een dominante, roofzuchtige lesbienne. 

Wie is de echte dader?

María Vázquez werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf, maar werd later vrijgesproken. De vraag bleef alleen wie had Rocío Wanninkhof Hornos dan wel vermoord?

De vader van Rocío Wanninkhof Hornos was trouwens Willem Wanninkhof, die al in 1983 terug naar Nederland was vertrokken. 

El Caso Wanninkhof - Carabantes staat op 23 juni op Netflix