Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Ehrengard: Deense sprookjesfilm op Netflix (met hulp van de koningin)

Films | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: SF Studio
©
Foto: SF Studio

Netflix gaat een heel speciale film maken van een boek van Karen Blixen. Ehrengard is een sprookje over een koningkrijk en de Deense koningin Margharete ontwerpt de decors. 

De connectie is niet zo moeilijk te vinden. Schrijfster Karen Blixen, vooral bekend van Out of Africa, kwam uit Denemarken. Haar boek Ehrengard werd postuum gepubliceerd in 1963. Het boek gaat over het sprookjeskoninkrijk Babenhausen.

Prinses

Cazotte, een expert in de liefde (dat vindt hij tenminste zelf) wordt ingehuurd om een schuchtere kroonprins het een en ander over de liefde en liefde bedrijven te leren. Hij moet ook op zoek naar een geschikte toekomstige prinses zodat er een erfgenaam geproduceerd kan worden.  

Verliefd

De boel loopt mis, wanneer een buitenechtelijke erfgenaam wordt verwekt en er een enorm schandaal ontstaat. En Cazotte wordt zelf ook verliefd, op  Ehrengard, een hofmeisje.

Het decor wordt dus ontworpen door de Deense koningin, die al heel lang artistiek bezig is. Ehrengard staat gepland voor 2023 dus we moeten nog even geduld hebben voor we naar het resultaat kunnen kijken.