Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Schokkende documentaire over Spaanse dolfijnentrainer op Netflix

Films | 11 dagen geleden | Irma Tomas

De documentaire ¿Qué le Pasó al Rey de los Delfines? oftewel The Last Dolphin King gaat over de omstreden Spaanse dolfijnentrainer José Luis Barbero en zijn schokkende dood. 

Een paar jaar geleden gooide Netflix hoge ogen met de prachtige documentaire My Octopus Teacher waarin de filmmaker dikke vrienden werd met een slimme octopus. My Octopus Teacher won een Oscar en zorgde er vast en zeker voor dat er wereldwijd een stuk minder octopussen werden gegeten. 

Mallorca

Ditmaal probeert Netflix het met dolfijnen, een diersoort die sowieso al zeer geliefd is. Maar ¿Qué le Pasó al Rey de los Delfines? richt zich vooral op dolfijnentrainer José Luis Barbero. Barbero was zo succesvol in het dolfijnenpark op Mallorca dat hij in 2015 door het Georgia Aquarium in Atlanta werd gevraagd daar te komen werken. 

99 fatale seconden

Vlak daarna ging er een video van 99 seconden rond waarop te zien was dat hij dolfijnen mishandelde. Barbero ontkende en beweerde dat de video gemanipuleerd was maar het hek was al van de dam. De Spanjaard kreeg doodsbedreigingen en werd niet lang daarna dood gevonden op Mallorca. 

Handel in dolfijnen

¿Qué le Pasó al Rey de los Delfines? gaat ook in op de ongezonde handel in dolfijnen. Een ongetrainde dolfijn is zo'n 200.000 dollar waard, een getrainde kan worden doorverkocht voor 1 miljoen dollar. Eenmaal in een waterpark zijn de arme dieren levenslang tot suffe kunstjes doen veroordeeld. Een hel voor een intelligent dier als de dolfijn. 

¿Qué le Pasó al Rey de los Delfines? staat vanaf 25 november op Netflix.