Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Documentaire over (gelogen) bizar levensverhaal op Netflix

Films | 11 dagen geleden | Irma Tomas

Op Netflix kunnen we binnenkort kijken naar Misha and the Wolves, een documentaire over het ongelooflijke levensverhaal van Misha Defonseca. Maar wat is er waar?

Misha Defonseca schreef in 2005 de bestseller Misha waarin ze vertelt hoe ze als zevenjarig meisje in 1941 door bezet gebied op zoek gaat naar haar gedeporteerde ouders. Ze loopt van België via Duitsland, Polen, Rusland, Oekraïne en Italië naar Frankrijk. 

Wolven

Onderweg stuit ze in de bossen op een wolvenfamilie die haar adopteert. Samen trekken ze door de bossen van Polen en Duitsland, tot de oorlog voorbij is. Het boek wordt meteen een enorme hit. 

Verzonnen?

Wanneer de uitgever die het boek publiceerde en Misha door een ruzie tegenover elkaar in de rechtszaal komen te staan, kiest de jury de kant van Misha. Om haar reputatie te redden duikt de uitgever in het verleden van Misha en ontdekt dan wat dingen die niet kloppen. Heeft de Holocaust-overlevende alles bij elkaar verzonnen? De documentaire Misha and the Wolves van Sam Hobkinson geeft het antwoord. 

Misha and the Wolves staat op 7 juni op Netflix.