Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Documentaire Bibian Mentel LEEF op Videoland

Films | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Voormalig topsportster Bibian Mentel heeft al 21 jaar kanker maar leeft nog steeds. Het afgelopen jaar werd ze gevolgd door camera's in -een voor haar- extreem zwaar jaar.

Een been amputatie, vijf longoperaties, drie nekoperaties, vier rugoperaties en 74 bestralingen. Dat zijn de gevolgen van kanker in het lichaam van de 48-jarige Bibian. In maart 2019 belandde ze door één van de rugoperaties ook nog in een rolstoel. En ondanks alle behandelingen is het nog maar de vraag hoe lang ze nog te leven heeft. 

Positief

Maar Bibian en haar echtgenoot Edwin blijven, -ondanks alle ellende-, ongekend positief. Dat wilde documentairemaker Jesse Bleekemolen (22) vastleggen. Bibian: "Hoewel ik uit alles positiviteit probeer te halen, geeft deze documentaire ook de moeilijke momenten weer die ook bij mijn ziekte en het leven horen. Maar ik wil vooral mensen laten zien dat je moet genieten zolang het kan."

Guidinc. organiseert binnenkort de Guidinc. Streaming Video Awards, de allereerste Nederlandse publieksprijzen voor de beste series en films. En we hebben ook nog een paar andere bijzondere categorieën in petto. Doe je ook mee?

IK WIL ALLES WETEN OVER DE GUIDINC. AWARDS