Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Stem nu op jouw favorieten!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Disney+ lonkt naar Azië, en dat is goed nieuws voor K-pop fans

Films | Gisteren om 10:24 uur | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: YG
©
Foto: YG

Disney+ gaat zijn blik meer op Azië richten. Opvallend is dat K-pop sterren een grote rol spelen in de nieuwe projecten die Disney aankondigde.

De Aziatische markt is voor streamingdiensten aantrekkelijk door de enorme aantallen kijkers, maar ook omdat er in deze landen veel goed scorende films en serie worden gemaakt. Momenteel is Disney+ in Azië al beschikbaar in Indonesië, Thailand en Maleisië, en komende maand komen daar Hongkong en Taiwan bij, plus de belangrijke markt van Zuid-Korea. De bedoeling is om voor 2023 meer dan vijftig nieuwe, originele Disney+ titels te bestellen. Op een persconferentie werd een aantal projecten uit de doeken gedaan, en daarbij spelen Zuid-Koreaanse K-pop sterren een opvallend grote rol.

Blackpink: The Movie

Blackpink is de bekendste en meest populaire Koreaanse meidengroep ter wereld. Ten gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de band werd de film Blackpink: The Movie gemaakt, die in de bioscoop draaide en exclusief op Disney+ te zien zal zijn. De film volgt Jisoo, Jennie, Lisa en Rosé op hun wereldtournee uit 2019, aangevuld met het virtuele concert dat Blackpink gaf in 2021.

 

Snowdrop

Jisoo van Blackpink gaat ook acteren in de romantische dramaserie Snowdrop in het Seoul van de jaren tachtig. Hierin speelt ze zij aan zij met Jung Hae-in, die momenteel op Netflix te zien is in de series D.P., One Spring Night en Something in the Rain.

Rookies

Ook K-pop ster Kang Daniel maakt zijn acteerdebuut op Disney+. De serie Rookies speelt zich af op de politieacademie van Zuid-Korea, waar Kang Daniel zich inschrijft voor het eerste jaar. De ster begon zijn muziekcarrière in de band Wanna One en ging daarna al snel solo.

Moving

Een superheldenserie mag in het schema van Disney+ natuurlijk niet ontbreken. De actiethriller Moving is gebaseerd op een populaire Zuid-Koreaanse webtoon en vertelt het verhaal van drie tieners die hun superkrachten voor de buitenwereld moeten verbergen.

Running Man en meer

Ook uit Zuid-Korea komt het thrillerdrama Grid, de romantische fantasyserie Kiss Sixth Sense en het spelprogramma Outrun by Running Man, een spin-off van de immens populaire reeks Running Man, waarin een vast team en wisselende gasten allerhande krankzinnige missies moeten uitvoeren.

Anime

Daarnaast werd nog een hele rits Japanse animatieseries aangekondigd, plus enkele comedydrama's uit Indonesië en Thailand. Disney+ is niet de enige internationale streamingdienst die flink investeert in Aziatische series en films. Netflix investeert dit jaar alleen al in Zuid-Korea een slordige 500 miljoen dollar in nieuwe titels.