Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Disney+ maakt eerste Nederlandse film met Tim Oliehoek als regisseur

Films | 17 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Disney+ ziet zoveel brood in Nederland dat de streamingdienst een vaderlandse original laat maken. De Ballonvaarder die uit de Lucht kwam Vallen is een film die door Tim Oliehoek wordt geregisseerd. 

De Ballonvaarder die uit de Lucht kwam Vallen gaat over de 37-jarige sierkippenhouder Gaby wier leven ineens heel anders wordt wanneer een luchtballonvaarder op het land naast haar boerderij neerstort.

Depressieve haan

Gaby woonde tot nu toe met haar 6-jarige zoon Kuif, haar norse moeder Mientje en de depressieve haan Bouillion, maar dat rustige bestaan is voorgoed verleden tijd. Gaby verliest niet alleen haar hart, maar ook de grip op haar eigen gecreëerde wereld. 

6 jaar ontwikkelen

Tim Oliehoek kan zijn geluk niet op: "Ik kan nog steeds niet geloven dat we na 6 jaar ontwikkelen dit prachtige verhaal gaan verfilmen. Ik ben smoorverliefd ben op elke letter van het scenario van Benny Lindelauf."

2025

Het duurt nog behoorlijk lang voordat we het resultaat kunnen zien, De Ballonvaarder die uit de Lucht kwam Vallen zal pas begin 2025 te zien zijn bij Disney+.