Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De ontroerende film The Fabelmans van Steven Spielberg is nu te huur bij Pathé Thuis

Films | 3 maanden geleden | Irma Tomas

Steven Spielberg mag dan officieel allang bejaard zijn, het film maken is hij nog niet verleerd. Met The Fabelmans leverde hij een pareltje af dat over zijn eigen jeugd en familie gaat. En over de magie van de camera.

Maak gratis een account aan: bij Pathé Thuis betaal je alleen voor wat je écht wilt zien

De lijst met fantastische Steven Spielberg-films is schier oneindig. Van Jaws tot E.T. en van Jurassic Park tot Raiders of the Lost Ark, de 76-jarige Amerikaan hoort tot de beste regisseurs aller tijden. Meestal pakt Spielberg uit met veel actie en special effects. Maar zijn laatste meesterwerkje wijkt daar vanaf. The Fabelmans is een persoonlijker werkje. De semi-autobiografische film vertelt hoe Spielbergs fascinatie voor film ontstond.  

Sammy Fabelman

Vanaf het moment dat de jonge Sammy Fabelman (Gabriel LaBelle) voor het eerst een film in de bioscoop ziet, staat zijn toekomst vast. Hij wordt filmmaker. En dat is meteen zijn ontsnapping uit het echte leven. Zijn chique maar instabiele Moeder Mitzi (een geweldige Michelle Williams) en zijn betrouwbare vader While (Paul Dano) hebben een minder dan gelukkig huwelijk.

o

Oom Bennie

While wil een nieuw leven beginnen met een nieuwe baan en een verhuizing naar Californië, maar dat ziet Mitzi niet zitten. Zij kan zich geen leven voorstellen zonder huisvriend 'oom Bennie' (Seth Rogen). Wanneer Mitzi ziet dat kleine Sammy zich steeds meer zorgen maakt, geeft ze hem een treinset en een videocamera cadeau zodat hij een treinongeluk kan nabootsen dat hij in de bioscoop zag. 

Familiegeheim

Vanaf dat moment is Sammy vastgeplakt aan zijn camera en maakt hij steeds ingenieuzere films. Door de lens van de camera ontdekt hij ook een groot familiegeheim dat alles op z'n kop zet en waardoor Sammy in één klap volwassen wordt.

Nu huren

The Fabelmans is bij Pathé Thuis al te huur vanaf 4,99 euro. Eenmaal gehuurd, dan blijft de film 30 dagen in je account staan. Als de film eenmaal is gestart, heb je 48 uur de tijd om te kijken, daarna verdwijnt de film automatisch uit je account.

Meld je hier gratis aan: en huur je eerste film voor maar €1,99