Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De film Gully is opeens razend populair op Netflix; is het ook wat voor jou?

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

De film Gully is al wat ouder, maar wordt opeens massaal bekeken op Netflix.

Regelmatig wordt een film die niet heel erg actueel is opeens een grote hit op Netflix. Soms is duidelijk waarom, soms ook niet. Deze week is het de film Gully die hoog in de top tien van best bekeken films staat, terwijl hij toch echt al vier jaar oud is. Wat is Gully? Waarom is hij opeens zo populair? En is het iets voor jou?

Wat is Gully?

Het misdaaddrama Gully uit 2019 volgt Jesse, Calvin en Nicky, drie tieners uit een achterbuurt van Los Angeles die om verschillende redenen volledig zijn afgehaakt. Als jongeren tellen ze niet mee in de keiharde Amerikaanse maatschappij en dat zijn ze beu. Trauma's en frustraties komen tot een uitbarsting op een nacht vol drugsgebruik en geweld. 

Waarom zo populair?

Het komt niet door de hoge scores op recensiewebsites dat Gully opeens zo goed bekeken wordt op Netflix. Op Rotten Tomatoes scoort hij namelijk 25%. Regisseur Nabil Elderkin is vooral bekend om zijn muziekvideo's voor sterren als Kanye West, Frank Ocean en anderen, en neit om zijn films.

De cast van Gully

De jonge hoofdrolspelers hebben zich wel al van een goede kant laten zien in andere films. Zo speelde Kelvin Harrison Jr. (Jesse) bijvoorbeeld de titelrol in Luce,  en was Charlie Plummer (Nicky) te zien in The Clovehitch Killer. Maar misschien komen de kijkers ook af op de bijrollen. Bijrolspeler Jonathan Majors staat namelijk in de belangstelling omdat hij terecht moet staan wegens een aanklacht van mishandeling. Ook Amber Heard is van de partij in Gully, en zij was maandenlang in het nieuws wegens haar juridische strijd met ex Johnny Depp.

Moet je Gully kijken?

Is dat allemaal genoeg om anderhalf uur van je leven te besteden aan Gully? Niet echt. Het is een vrij onsamenhangend geheel waar je uiteindelijk niet veel van opsteekt. Zoek je een drama over randjongeren of een coming-of-age verhaal, dan zijn er zeker betere films te vinden. Maar dat is hoe het gaat op Netflix: zodra een film in de top 10 belandt, blijft hij alleen daardoor al nieuwe kijkers trekken.