Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 beste spionagefilms- en series op Netflix

Films | 2 jaren geleden | Irma Tomas

©
Foto: BBC
©
Foto: BBC

CIA, FBI, MI6, de Mossad, er wordt wat afgespioneerd in de wereld. En daar worden hele spannende films en series over gemaakt. Wij verzamelden 10 van de beste die je zo op Netflix kunt zien.

1. Homeland (2011 - nu)

Acht seizoenen lang leefden we mee met FBI-agente Carrie Mathison (Claire Danes) en haar strijd voor een rechtvaardiger wereld. En de blondine maakte nogal wat mee in al die seizoenen. Terroristen uit allerlei landen probeerden de wereld zoals wij die kennen onmogelijk te maken. Gelukkig wist Carrie ons -zij het bij tijd en wijle- nogal hysterisch uit de problemen te krijgen. Er staan 7 seizoenen van Homeland op Netflix. Wanneer de achtste en laatste volgt, is nog niet bekend. 

2. Traitors (2019)

Een vrij onbekende Britse serie, maar eentje die je eigenlijk niet mag missen. Het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende de beginperiode van de spionage. De Engelse Feef Symonds moet uitzoeken of de Russen zijn geïnfiltreerd in de Britse regering. Traitors begint wat traag maar komt daarna goed op stoom. 

3. The Bourne Identity (2002)

De eerste in de reeks van 5 Jason Bourne-films met Matt Damon (en eentje met Jeremy Renner). We maken kennis met een man die meer levend dan dood, uit zee wordt gevist door een Italiaanse vissersboot. De man in kwestie gaat op zoek naar zijn identiteit en ontdekt dat hij voor een -aan de CIA gelieerde- organisatie werkte. Maar nu zit diezelfde organisatie achter hem aan en dat levert flink wat goeie actie op. Alle 5 Bourne-delen staan op Netflix. 

4. Mission Impossible Fallout (2018)

Een van de beste actiefilms van 2018 met good old Tom Cruise (die nog steeds zelf zijn stunts doet) als Ethan Hunt die met zijn team achter drie bollen plutonium aan moet. Boordevol actie en spektakel. 

5. Fauda (2015-nu)

De Israëlische serie Fauda biedt drie seizoenen bloedstollende spanning en keiharde actie. Een Israëlische elite undercover-eenheid die het terrorisme in de bezette gebieden onder controle proberen te krijgen. Hoofdrolspeler Lior Raz (Doron Kavillio) is zelf een oud-commando en dat maakt het allemaal nog geloofwaardiger. 

6. The Spy (2019)

Miniserie over Agent 88, de Israëlische Mossadagent die eind jaren zestig, zich voordoend als een rijke zakenman, tot in de top van het Syrische regime wist door te dringen. Ongelooflijk maar gebeurd verhaal met de enige echte Sacha Baron Cohen in de hoofdrol die hier laat zien dat hij echt kan acteren.

7. Zero Dark Thirty

De Amerikanen zijn op jacht naar Osama Bin Laden, de man die verantwoordelijk was voor 9/11. En in die acht jaar durende jacht gaat het er niet zachtzinnig aan toe, zo ontdekt agente Maya (een hele goede Jessica Chastain). Regisseuse Kathryn Bigelow deinst ook niet terug voor een paar onsmakelijke martelscènes.

8. Bodyguard (2018)

Veteraan en veiligheidsexpert David Budd (Madden) krijgt de opdracht de Britse minister van Binnenlandse Zaken Julia Montague te bewaken. Een op het oog simpele opdracht die uitmondt in een hele spannende thriller waarin vuile spelletjes worden gespeeld. The bodyguard werd de best bekeken serie in jaren op de Britse televisie. 

9. The Angel (2018)

Er zit een flink Nederlands tintje aan The angel. De hoofdrol wordt gespeeld door Marwan Kenzari. Hij speelt een hooggeplaatste Egyptenaar die gaat spioneren voor de Israëliërs of misschien wel een dubbelspion is. 

 

10. London Spy (2015)

Een miniserie die je in een keer weg-binged. Feestbeest Danny komt terecht in de wereld van de spionage wanneer hij probeert uit te zoeken waarom zijn vriend is vermoord. Gaandeweg komt hij tot de ontdekking dat zijn minnaar werkte voor MI6, de Britse geheime dienst. En in dat is een gevaarlijke wereld.