Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Top 5: David Attenborough en andere natuurdocu's op Netflix

Films | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Netflix presenteerde een trailer voor de nieuwe documentaire David Attenborough: a life on our planet. De film over de beroemde maker van natuurseries is vanaf volgende week te zien. Tot die tijd kijk je op Netflix naar deze andere mooie natuurdocumentaires.

De biografische documentaire David Attenborough: a life on our planet zou eigenlijk afgelopen voorjaar in de bioscoop in première gaan, maar het coronavirus stak daar een stokje voor. In de film blikt de 94-jarige programmamaker terug op zijn leven en carrière. Ook vertelt hij waarom hij zo bezorgd is over de gevolgen van klimaatverandering.

Premiere 

David Attenborough: a life on our planet verschijnt op zondag 4 oktober op Netflix. Je hebt dus nog even om deze andere mooie natuurdocumentaires in te halen!

1: My octopus teacher

Nadat hij een burn-out krijgt besluit Craig Foster onder water op zoek te gaan naar rust. Tijdens het duiken ontmoet hij een octopus, waarmee hij vriendschap sluit. Een documentaire vol oogstrelende onderwaterbeelden over een bijzondere band tussen mens en dier.

Voeg My octopus teacher toe aan mijn kijklijst

2: Our planet

Een van de mooiste natuurseries die David Attenborough maakte verscheen exclusief op Netflix. Our planet werd gemaakt in samenwerking met het Wereld natuur Fonds en toont zowel de schoonheid van de natuur als de impact van de mens. De hele serie is ook gratis te zien via YouTube, maar alleen op Netflix kun je hem bekijken in Ultra HD.

Voeg Our planet toe aan mijn kijklijst

3: Night on Earth

Het leven van wilde dieren speelt zich voor een groot deel af in het donker. De nachtwereld van de natuur wordt in beeld gebracht in Night on Earth. Met speciale camera's en technieken filmden de makers het nachtleven in de jungle, op de savanne en in de oceanen. Het resultaat is verrassend en vaak spectaculair.

Voeg Night on Earth toe aan mijn kijklijst

4: Dancing with the birds

De dans van de paradijsvogel is een van de meest bizarre schouwspelen in de natuur. Oogverblindend, surrealistisch en bizar: je moet het zien om te geloven. In Dancing with the birds zorgt komiek Stephen Fry voor toepasselijk commentaar.

Voeg Dancing with the birds toe aan mijn kijklijst

5: Tiny creatures 

De grote avonturen van kleine dieren werden met razend knappe cameratechnieken in beeld gebracht voor Tiny creatures. In deze serie volg je onder meer een Texaanse muizenmoeder, een goudhamster op de straten van New York en een kangoeroerat in de woestijn van Arizona. Ook leuk voor kinderen.

Voeg Tiny creatures toe aan mijn kijklijst

My Octopus Teacher

documentaire | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Our Planet

documentaire | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie