Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Waarom de Netflix-serie Daredevil opeens weer razend populair is in Amerika

Films | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het eerste seizoen van de serie Daredevil kwam al zeven jaar geleden op Netflix. Deze week verscheen hij opeens weer in de top tien van best bekeken originals op de streamingdiensten. Hoe kan dat, en wat heeft de nieuwste Spider-Man film ermee te maken?

Voordat je verder leest: hier onder ligt een milde spoiler voor Spider-Man: No Way Home op de loer. Als je die film nog niet gezien hebt - en dat zou niet zo gek zijn, omdat hij maar heel kort in de bios gedraaid heeft voordat de laatste lockdown begon - moet je misschien niet verder lezen.

Daredevil

Daredevil kreeg op Netflix drie seizoenen, waarvan het eerste uit 2017 stamt. In de serie neemt de blinde advocaat Matt Murdoch het als zijn alter ego Daredevil op tegen de schurken van New York, onder die onderwereldbaas Wilson Fisk, alias Kingpin. Daredevil wordt in de serie gespeeld door Charlie Cox, terwijl Kingpin een indrukwekkende rol is van Vincent D'Onofrio. 

De cast van Daredevil met uiterst links Vincent D'Onofrio en in het midden Charlie Cox

Disney+

De meeste Marvel-series en films vind je natuurlijk op Disney+, de streamingdienst van de eigenaar de de Marvel-studio. Daredevil is echter een uitzondering: deze serie werd gemaakt voor Netflix toen Disney+ nog niet bestond. Datzelfde geldt voor de series Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders. Wil je weten hoe dat precies zit en hoe deze series passen in de Marvel-tijdlijn? Dan hebben we dit artikel voor je: 

Zo kijk je alle Marvel-series in de juiste volgorde

Marvel MCU

De fans van Daredevil en de andere Marvel-series van Netflix hopen al jaren vurig dat hun helden ook gaan opduiken in de nieuwe series en films van het Marvel-universum. En die wens in onlangs uitgekomen. Vincent D'Onofrio herhaalde zijn rol van Kingpin in de nieuwe serie Hawkeye, en bioscoopbezoekers werden verrast toen advocaat Matt Murdoch opeens bij Peter Parker aan de keukentafel zat in Spider-Man: No Way Home. Er waren echter ook heel wat Marvelfans die zich afvroegen wie dit personage is.

Kingpin is terug! Vincent D'Onofrio als Wilson Fisk in Hawkeye

Inhalen

Het lijkt erop dat veel fans van de Marvel-films de series op Netflix nooit hebben gezien, want Daredevil wordt momenteel massaal ingehaald. Opeens verscheen de oude serie deze week in de top tien van best bekeken originals, en dat gebeurt normaal gesproken eigenlijk nooit. Heb jij de serie ook nog nooit gezien? Begin dan snel met inhalen, want Daredevil en Jessica Jones horen bij het beste wat Marvel ooit heeft bedacht!

Lees hier meer over de Marvel-series van Netflix

Daredevil

Actie | serie | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Hawkeye

Actie | serie | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie