Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze tien Netflix-films met fantastische fabelwezens kijk je na Chupa

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de Netflix-film Chupa sluit de jonge Alex vriendschap met een jonge chupacabra, een fabeldier uit de Mexicaanse folklore. Heb je deze tien mooie Netflix-films met fantastische fabelwezens al gezien?

Het zeebeest

De legendarische zeemonster-jager Jacob Holland schuimt de wereldzeeën af, op zoek naar enge monsters. Op een dag ontdekt hij een klein meisje dat als verstekeling op zijn schip verstopt zit. Regisseur Chris Williams van Het zeebeest (The Sea Beast) werkte eerder aan animatiefilms als Moana en Big Hero 6

De wensdraak

Tiener Din uit Shanghai vindt een theepot met de knalroze, magische draak Long, die hem drie wensen laat doen. Hij gebruikt een wens om weer in contact te komen met zijn vriendin Li Na. De wensdraak (Wish Dragon) is een oogstrelende Chinese animatiefilm.

De Lorax en het verdwenen bos

De Lorax is een raadselachtig wezen uit het bekende kinderboek van Dr. Seuss, dat de natuur beschermt tegen de mensen die er een puinhoop van maken. De makers van Despicable Me (Verschrikkelijke ikke) bewerkten het boek tot deze kleurrijke animatiefilm.

Everest de jonge Yeti

Tienermeisje Yi ontdekt een jonge Yeti op het dak van haar flatje in Shanghai. Samen met haar vrienden onderneemt ze een avontuurlijke tocht om dit magische wezen terug te brengen naar zijn familie in de Himalaya. Deze film is ook wel bekend als Abominable en verscheen kort na Smallfoot, ook al een film over een Yeti.

The Water Horse - Legend of the Deep

De eenzame jonge Angus vind aan de rand van het Schotse meer Loch Ness een groot, geheimzinnig ei. Als het ei uitkomt, sluit hij vriendschap met een fantastisch wezen dat groeit als kool. Hoe houdt hij The Water Horse geheim voor de mensen die hem willen vangen?

Dolfje Weerwolfje

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij in de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier. Dolfje Weerwolfje is de verfilming van het eerste boek in de populaire kinderboekenreeks van Paul van Loon. Haast je met kijken, want deze film gaat op 25 april van Netflix verdwijnen.

The BFG

Het eenzame meisje Sophie wordt op een nacht meegenomen door de GVR, de Grote Vriendelijke Reus. Hij brengt haar naar een land waar alleen maar reuzen wonen. Helaas zijn ze niet allemaal zo vriendelijk als dat ene exemplaar. The BFG maakt gebruik van special effects waarmee echte acteurs als het ware digitaal zijn overgetrokken. 

How the Grinch Stole Christmas

Nog een wezen uit de boeken van Dr. Seuss: de vervelende Grinch die probeert het kerstfeest te verpesten in het dorpje van de Wie's. Gelukkig is zijn slechte humeur niet opgewassen tegen de vriendelijkheid van de kleine Cindy. How the Grinch Stole Christmas is een leuke film voor het hele gezin - natuurlijk vooral in de kersttijd - met een hoofdrol van Jim Carrey.

Love and Monsters

Iets oudere kinderen (12 jaar, zegt Netflix) zullen genieten van deze film vol fantasierijke monsters. Zeven jaar nadat er grote monsters zijn verschenen, durft de bange Joel eindelijk zijn bunker te verlaten om op zoek te gaan naar zijn vriendin. Onderweg komt hij in Love and Monsters de meest waanzinnige monsters tegen.

Troll

Bij een ontploffing in de Noorse bergen, waar een tunnel wordt aangelegd, maken de mensen een vreemd wezen wakker. Gezien de titel van de film zal het je niet verrassen dat het om een trol gaat. Al snel zet het monsterlijke wezen koers naar de stad. Een wetenschapper moet voorkomen dat er een ramp gebeurt. Ook Troll is volgens Netflix voor 12 jaar en ouder.

Chupa

Actie | film | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie