Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hiervan ken je de hoofdrolspelers uit de Netflix-romcom A Castle for Christmas

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix heeft dit jaar weer kerstfilms voor kinderen, voor het hele gezin, voor romantici en comedyfans. A Castle for Christmas is een kerstromcom met twee hoofdrolspelers die al de nodige kilometers op de teller hebben. Hier ken je Brooke Shields en Cary Elwes van.

In A Castle for Christmas wordt de Amerikaanse bestsellerschrijfster Sophie Brown het middelpunt van een boel ophef. Na een dramatisch verlopen interview maakt ze zich uit de voeten en ontvlucht ze de publiciteit naar Schotland. In het land van de lochs en de kilts wordt ze verliefd op een prachtig oud kasteel, dat te koop staat. Ook maakt ze kennis met de bijbehorende graaf, een knorrige kerel genaamd Myles. 

A Castle for Christmas

Wat er vervolgens tussen Sophie en Myles gebeurt en dat op het eind alles goed komt, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Maar waar je misschien wel benieuwd naar bent is waar je de twee bekende hoofdrolspelers al eens eerder hebt gezien. Brooke Shields (Sophie) en Cary Elwes (Myles) zien er weliswaar nog goed uit, maar lopen al heel wat jaartjes mee in Hollywood.

Brooke Shields

Brooke Shields begon haar filmcarrière al op heel jonge leeftijd. Op haar twaalfde speelde ze de hoofdrol als kinderprostituee in Pretty Baby. Twee jaar, in 1980, later brak ze door in The Blue Lagoon, een romantisch avontuur over twee tieners die stranden op een onbewoond eiland. Shields werd een van de meest herkenbare gezichten in de VS, maar ze zette haar filmcarrière op een laag pitje om een studie te volgen.

Brooke Shields brak door in The Blue Lagoon

In de jaren negentig maakte de actrice haar comeback op tv. Na een gastrol als de stalker van Joey in Friends kreeg ze een hoofdrol in de sitcom Suddenly Susan, waar ze haar komische kant kon laten zien. Later verscheen Shields als vaste speler in Lipstick Jungle en Law & Order: Special Victims Unit, maar ook trad ze op in talloze gastrollen.

Brooke als Joeys stalker in Friends

Cary Elwes

De Amerikaanse acteur Cary Elwes brak door bij het grote publiek door zijn rol als Westley in het komische sprookjesavontuur The Princess Bride. De film deed het niet heel goed in de bioscoop, maar werd een hit in de videotheek en groeide uit tot een gigantische cultfavoriet. 

Cary Elwes in The Princess Bride (1987)

Elwes is altijd aan de slag gebleven als filmacteur en was onder meer te zien in Twister en de Saw-films, maar hij verdient ook bij met optredens in tv-serie. Het is daarom heel waarschijnlijk dat je hem hebt gezien als burgemeester Larry Kline in Stranger Things of als Gavin Hawk in The Marvelous Mrs. Maisel.

Vervolg?

Als Netflix ergens goed in is, dan is het wel het uitmelken van zijn successen. Dus als Brooke en Cary in A Castle for Christmas een grote hit blijken te zijn, is er een goede kans dat ze volgend jaar met kerst terugkeren in een vervolg!

A Castle for Christmas

Romantiek | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Princess Bride

Avontuur | film | 1987

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie