Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Disney+ koopt Elton John-documentaire

Films | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Gregg Kemp
©
Foto: Gregg Kemp

Disney heeft na zware onderhandelingen een documentaire over Elton John aangekocht. Op de titel is ook niet bezuinigd, hij heet Goodbye Yellow Brick Road: The Final Elton John Performances and The Years That Made His Legend.

Disney+: is dé plek om Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star te streamen. Klik hier en bespaar meer dan 15%

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Disney+.

Ga nu naar Disney+

De documentaire bestaat uit concertmateriaal, handgeschreven dagboeken en beelden van Elton en zijn gezin, echtgenoot David Furnish en kinderen Zachary (11) en Elijah (9). Na een korte bioscooprelease komt de docu exclusief naar Disney+ die naar verluidt zo'n dertig miljoen dollar betaalde. 

Farewell Yellow Brick Road Tour

De meeste concertbeelden zijn van Elton's afscheidstournee, de Farewell Yellow Brick Road Tour en laat de laatste maanden van Elton op tournee zien. Het allerlaatste concert vindt plaats in het honkbalstadion van The Dodgers in Los Angeles in november 2022.

1970 - 1975

De film blikt ook terug op de bijzondere eerste vijf jaar uit de carrière van Elton toen hij tussen 1970 en 1975 10 albums afleverde waarvan er zeven op de eerste plek van de Billboard-hitparade terecht kwamen. 

David Furnish

Regisseur van de film is de gevierde R.J. Cutler die bijvoorbeeld The September Issue maakte, de docu over Vogue. Hij werkt hierbij samen met Elton's man, David Furnish die producent is. 

Disney+: is dé plek om Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star te streamen. Klik hier en bespaar meer dan 15%

Ga nu naar Disney+