Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Waarom Bumperkleef een plek op je kijklijst verdient

Films | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ondanks laaiend enthousiaste recensies wist Bumperkleef vorig jaar geen volle zalen te trekken. De zwart-komische thriller krijgt vanaf donderdag een tweede kans op Netflix. Vijf redenen om deze verrassend sterke film op je kijklijst te zetten.

1: Perfecte genremix

Weinig regisseurs beheersen de kunst om humor te mixen met spanning en horror. Met Bumperkleef is regisseur Lodewijk Crijns (Alleen maar nette mensen) daar helemaal in geslaagd. De film heeft wat weg van de beste films van de Nederlandse regisseur Dick Maas, die in de jaren tachtig records brak met De lift en Amsterdamned, maar is technisch wat netter uitgevoerd. De recensenten schreven lovend over Bumperkleef, en ook regisseur/filmfanaat Martin Koolhoven (Brimstone) en Dick Maas zelf gaven de film een dikke duim omhoog.

2: Jeroen Spitzenberger

Je kent hem wel: de Nederlander met een vette baan, een vette auto en het idee dat de wereld en dus de snelweg van hem is. Geslaagd in zijn carrière, maar een vreselijke echtgenoot en mislukt als opvoeder. Hans is zo'n gast, en Jeroen Spitzenberger (Stanley H.) zet hem perfect neer. Je herkent hem aan de knipperende koplampen in je achteruitkijkspiegel. Zo'n stuitende kerel verdient een lesje, en in Bumperkleef krijgt hij wat hem toekomt.

3: Willem de Wolf

Wie is Willem de Wolf? Deze boomlange Nederlandse acteur duikt af en toe op als figurant in Nederlandse films en series (Zwartboek, Flikken Maastricht), maar zijn naam zegt je waarschijnlijk niets. In Bumperkleef speelt hij de belangrijke rol van Ed, bestuurder van het witte busje dat Hans tot razernij drijft. De onderkoelde manier waarop De Wolf zijn rol speelt maakt Ed alleen maar enger. Na het zien van Bumperkleef ben je nog dagenlang op je hoede voor witte busjes...

4: Gouden Kalveren

Bumperkleef werd genomineerd voor vijf Gouden Kalveren, waaronder die voor de belangrijkste categorieën beste film en regie. Komende vrijdag 2 oktober worden op het Nederlands Film Festival in Utrecht de winnaars van de Gouden Klaveren bekendgemaakt. Bumperkleef maakt ook kans op een prijs voor het beste camerawerk, beste sounddesign en de beste muziek. Aanbeveling genoeg om de film te kijken dus!

5: De trailer

Mocht je nog twijfelen, bekijk dan de trailer. 

Bumperkleef

thriller | film | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie