Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Blonde: Marilyn Monroe-film op Netflix met expliciete seksscènes alleen voor 17 en ouder

Films | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het gaat er zo bont aan toe in Blonde dat het de eerste Netflix-film wordt die alleen geschikt is voor volwassenen. De rolprent met Ana de Armas in de hoofdrol krijgt een stempel die zegt dat je maar beter 17 of ouder kan zijn om te kijken.

De verfilming van Blonde liep tegen wat hindernissen aan. Netflix vond de eerste versie te 'raar' en 'verontrustend' en besloot dat een brute verkrachtingsscène iets te veel van het goede zou zijn. Of de pratende foetus en bloedige orale seks uit het boek wel zijn gebleven, is niet bekend. Het is de eerste keer dat Netflix ingrijpt in een film. 

Marilyn werd vermoord

Blonde is gebaseerd op een 700 pagina's tellend boek van Joyce Carol Oates. Volgens haar is  het boek geen biografie, maar meer een gedramatiseerd historisch verhaal over Marilyn. De schrijfster noemt dan ook geen van de mannen in het leven van de actrice bij hun echte naam maar alle echtgenoten en verhoudingen komen wel aan bod. Het boek eindigt met de theorie dat Marilyn Monroe werd vermoord door een wraakzuchtige en machtige ex. 

Netflix komt binnenkort ook met een documentaire over Marilyn Monroe

Ana de Armas

Ana de Armas (No Time to Die) speelt de hoofdrol als Marilyn Monroe. Een opvallende keuze omdat Ana Cubaans is. De actrice is daarom een jaar in de leer geweest om accentloos Amerikaans te leren praten. Bobby Canavale en Adrien Brody spelen Joe DiMaggio en Arthur Miller, respectievelijk de tweede en derde echtgenoot van Marilyn. Julianne Nicholson speelt moeder Gladys en Caspar Phillipson zet John F. Kennedy neer. Hij was de vermoedelijke minnaar van de blondine. 

Releasedatum

Een trailer en releasedatum is helaas nog niet bekend, maar wij zijn inmiddels wel heel nieuwsgierig geworden naar deze film.