Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

K-popsensatie Blackpink komt naar Netflix in documentaire

Films | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Wil je Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa bij je thuis over de vloer? Kijk dan volgende maand naar Light up the sky, de nieuwe Netflix-documentaire over Blackpink, de k-popsensatie uit Zuid-Korea.

K-pop is bezig aan een wereldwijde opmars. Bands en artiesten uit Zuid-Korea worden ook in het westen steeds meer gewaardeerd. Niet alleen dankzij een clown als PSY (Gangnam Style), maar ook door groepen als BTS en Blackpink, die serieus aan de weg timmeren. Vorig jaar wist Blackpink in Amsterdam AFAS Live te vullen.

Light up the sky

In de documentaire Blackpink: light up the sky vertelt Netflix het hele verhaal van de groep, bestaande uit Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa. Er wordt teruggeblikt op het debuut in 2006, de eerste videoclips en het harde werk dat komt kijken bij het werk als k-popster. Inmiddels worden de video's van Blackpink op YouTube wereldwijd honderden miljoenen keren bekeken.

Blackpink

Na Zuid-Korea en Azië staat Blackpink nu ook op het punt de rest van de wereld te veroveren. In 2019 stond de groep al op het podium van het hippe muziekfestival Coachella in Californië. Eerder dit jaar werkte Blackpink samen met Lady Gaga voor het nummer Sour Candy en vorige maand verscheen hun nieuwste single Ice Cream, een colab met Selena Gomez.

Netflix

Dankzij de Netflix-documentaire kunnen nog meer kijkers kennismaken met Blackpink. Op 14 oktober verschijnt Blackpink: light up the sky op Netflix, krap twee weken na de release van hun nieuwe album. Eerder maakte de Netflix al documentaires over megasterren als Lady Gaga, Taylor Swift en Beyoncé.