Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Oude film Blackhat met Chris Hemsworth onverwachte hit op Netflix

Films | 27 dagen geleden | Irma Tomas

De cyberthriller Blackhat staat sinds kort op Netflix en de film scoort de pannen van het dak. Dat zou te maken kunnen hebben met hoofdrolspeler Chris Hemsworth. 

Dezer dagen is Hemsworth een grote naam, maar dat was in 2015, toen Blackhat uitkwam nog iets minder het geval. Toen was de grote ster de regisseur van de film Michael Mann. Mann had immers titels als Heat, The Insider, Last of the Mohicans en Collateral op zijn naam staat. 

Chris Hemsworth

Blackhat was de eerste Amerikaanse film van Michael Mann in zes jaar tijd. In de film speelt Chris Hemsworth de hacker Nick Hathaway. Hij zit in de gevangenis omdat ie zijn computerkunsten niet aansprak voor ethische zaken. Maar Nick heeft mazzel, hij krijgt de kans zich uit de gevangenis te hacken wanneer een 'blackhat' (een foute hacker) een kerncentrale in Hong Kong laat ontploffen. 

De dader

De Amerikaanse en Chinese autoriteiten, die voor de gelegenheid vrienden zijn geworden, huren Nick in om de dader te vinden. Maar blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Nick, FBI agent Carol Barrett (Viola Davis) en de Chinese agent Chen Dawai (Wang Leehom) gaan de hele wereld over om het kwade genius te vinden. En dat levert veel schade en levensgevaarlijke situaties op. 

Blackhat kreeg destijds niet al te beste recensies maar als je zin hebt in een beetje actie, vermaak je je vast en zeker best met deze film. 

Blackhat

Thriller | film | 2015

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie