Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles wat je moet weten over de nieuwe Marvel-film Black Widow

Films | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Met Black Widow verschijnt er eindelijk weer eens een nieuwe Marvel-film. Eigenlijk had je dit in mei vorig jaar al moeten lezen, maar ja... corona. Wat we ons toen ook nog niet konden voorstellen is dat je de film ook direct thuis kunt streamen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over Black Widow met Scarlett Johansson.

Tot drie keer toe werd de première van Black Widow uitgesteld door de coronacrisis. Vervelend, maar het had beroerder kunnen uitpakken. De pauze in het releaseschema van Marvel komt namelijk op een gunstig moment. Black Widow is namelijk de eerste film is in een nieuwe fase van het Marvel Cinematic Universe, de overkoepelende verhaallijn over de Avengers en hun strijd tegen Thanos. De eerste drie fases vormen samen The Infinity Saga, die inmiddels is afgerond.

Fase vier

Dat fase vier van het Marvel Cinematic Universe begint met Black Widow is een beetje vreemd, omdat we in Avengers: Endgame toch echt zagen hoe Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) alias Black Widow aan haar eind kwam. Met de film maken we dan ook een sprongetje terug in de tijd. In de chronologische volgorde komt de film direct na Captain America: Civil War. Veel scenes spelen zich echter nog eerder af, want in flashbacks krijgen we veel te zien van Natasha's jongere jaren.

Hier lees je hoe je alle Marvel-films in de juiste chronologische volgorde kijkt

Captain America: Civil War

Het verhaal

Na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War is Natasha Romanoff gedwongen om op de vlucht te slaan. Ze wordt achtervolgd door een samenzwering die te maken heeft met haar verleden in Rusland, waar ze als weeskind al vanaf jonge leeftijd werd opgeleid tot superspion. We komen dus veel meer te weten over Natasha's schimmige verleden voordat ze toetrad tot de Avengers. 

De spelers

Naast Scarlett Johansson als Black Widow zien we Florence Pugh (Midsommar) in de rol van Yelena Belova. Net als Natasha is Yelena opgeleid tot een Black Widow superspion in de beruchte Red Room. De dames zijn dus aan elkaar gewaagd, en het is mogelijk dat Marvel actrice Pugh laat terugkeren in toekomstige Black Widow-films. Ook van de partij is David Harbour (sheriff Jim Hopper uit Stranger Things), en Rachel Weisz als een oudere Black Widow-spion en mentor van Natasha en Yelena.

Van links naar rechts: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour en Rachel Weisz

Première

Op 7 juli verschijnt Black Widow in de Nederlandse bioscopen. Dat is twee dagen eerder dan de Amerikaanse première. 

Disney+ 

Twee dagen na de bioscooppremière kun je Black Widow al zien op Disney+. De film is echter niet inbegrepen bij het reguliere abonnement. Je hebt er namelijk zogenaamde VIP-toegang voor nodig. Dat kost 21,99 euro, naast de kosten van je abonnement. Dat lijkt misschien duur, maar daarvoor kun je de film zo vaak kijken als je wilt. Ook is het al snel goedkoper dat twee bioscooptickets. 

Heb je geen zin om extra te betalen voor VIP-toegang? Dan kun je Black Widow vanaf 6 oktober gewoon bekijken als onderdeel van je Disney+ abonnement.

Trailer

De trailer van Black Widow blikt nog eens terug op Natasha Romanoffs laatste momenten, om daarna terug te gaan in de tijd. Met pittige stunts en achtervolgingen belooft het een ideale zomerfilm te worden.