Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Trailer: Black Beauty komt deze maand naar Disney+

Films | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Bij de naam Black Beauty gaat het paardenmeisjeshart sneller kloppen. Een gloednieuwe versie van het bekende verhaal zie je vanaf 27 november op Disney+.

In Black Beauty moet tiener Jo Green verhuizen naar de boerderij van haar oom John. Ze kent niemand in deze vreemde omgeving, maar al snel sluit ze vriendschap met een prachtige zwarte merrie, die ze Black Beauty noemt. Als het paard wordt verkocht, zet Jo alles op alles om bij haar te kunnen blijven.

Mackenzie Foy

In de nieuwe film wordt de rol van Jo gespeeld door Mackenzie Foy. Ze was eerder te zien in de Disneyfilm The nutcracker and the four realms en speelde de jonge dochter in Interstellar. Oom John is een rol van Iain Glen, beter bekend als Ser Jonah uit Game of thrones.

Kate Winslet

een andere bekende naam die aan de film is verbonden is Kate Winslet (Titanic). Zij verzorgde de stem van Black Beauty, die als voice-over te horen is. De nieuwe trailer van de film bekijk je hier onder. Op 27 november staat Black Beauty op Disney+.

 

Veel versies

De nieuwe Disneyfilm is zeer losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Sewell uit 1877. Voor de nieuwe versie werd het verhaal naar het heden verplaatst. Black Beauty werd al veel vaker verfilmd. Bekende versies zijn de film uit 1971, een Britse tv-serie uit de jaren zeventig en een bioscoopversie uit 1994.