Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Bizarre documentaire over Tinder-oplichter naar Netflix

Films | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Instagram
©
Foto: Instagram

Netflix heeft de rechten bemachtigd van de documentaire Tinder Swindler waarvan het verhaal leest als een spannend boek. De Israëlische fraudeur Shimon Hayut lichtte talloze vrouwen op door zich op Tinder voor te doen als Russische oligarch. 

Hayut had het vooral voorzien op Scandinavische vrouwen. De man presenteerde zich als de zoon van Lev Levier, een joodse miljardair die diamanten verhandelt. En dat klinkt natuurlijk behoorlijk aantrekkelijk. Nadat de vrouwen hopeloos verliefd waren geworden, liet hij ze leningen voor hem afsluiten en kocht hij leuke spullen van het geld. 

Tinder Swindler

In de docu Tinder Swindler ontdekken de opgelichte vrouwen de ware identiteit kennen en gaan ze opzoek naar gerechtigheid. De serie wordt geproduceerd door de makers van Don't F**k With Cats: Hunting an Internet Killer en Three Identical Strangers. Dat zijn allebei geweldige documentaires, dus we verwachten veel van Tinder Swindler

Gevangenis

Hayut werd in 2019 tot 15 maanden cel veroordeeld in Israël. Daarvan zat hij er slechts 5 uit omdat er vanwege corona meer ruimte nodig was in de gevangenis.