Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Bioscoopfilm Amsterdam volgende maand op Disney+

Films | 10 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: 20th Century Studios
©
Foto: 20th Century Studios

Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington spelen in de film Amsterdam drie vrienden die midden in een moordmysterie terechtkomen. De film staat op 28 december op Disney+.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Disney+

Abonneer je nu op Disney+

De titel slaat op een pact dat vrienden Burt Berendsen (Christian Bale), Harold Woodman (John David Washington) en Valerie Voze (Margot Robbie) na afloop van de Eerste Wereldoorlog in Amsterdam sluiten waarna Valerie ineens verdwijnt. Maar de rest van de film speelt zich af in de VS en is grotendeels gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Dictator

In 1933 probeerde een stel rijke Amerikaanse zakenmannen president Franklin D. Roosevelt af te zette en voor hem in de plaats een gepensioneerde generaal genaamd Smedley Butler te installeren als dictator. 

Glazen oog

Burt, een gehandicapte ex-soldaat met een glazen oog, is nu een arts in New York waar hij veteranen gratis helpt. Zijn legermaatje Harold is nu advocaat en de twee organiseren een galadiner voor veteranen. 

Robert De Niro

Maar dan zijn Burt en Harold getuige van de bizarre dood van een prominente generaal en wanneer zij als de schuldige worden aangewezen, hebben ze hulp nodig van een andere generaal, Gil Dillenbeck (Robert De Niro). En uit het niets komt Valerie ook weer op de proppen. Samen gaan ze op zoek naar de echte moordenaar en stuiten ze op het complot rond Smedley Butler.

Taylor Swift

Amsterdam zit vol bekende gezichten: Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldaña, en Rami Malek doen ook mee.

Je kunt Amsterdam streamen via Disney+

Abonneer je nu op Disney+

Amsterdam

Komedie | film | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie