Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10 beste zombiefilms en -series op Netflix

Films | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

In 2004 brak regisseur Zack Snyder door met zijn zombiefilm Dawn of the Dead, en binnenkort zie je op Netflix zijn Army of the Dead. Totdat je die kunt streamen heeft Netflix nog een massa andere zombiefilms en -series. Dit zijn de tien beste.

10. Daybreak

Brad Peyton, de regisseur van San Andreas en Rampage, maakte voor Netflix deze tienerzombieserie. Omdat Daybreak de sfeer van Ferris Bueller's Day Off ademt (maar dan dus met zombies), besloot hij Matthew Broderick te casten in de rol van schoolhoofd. In deze verfilming van de strip van Brian Ralph gaat de 17-jarige Josh (Colin Ford) na een zombie-apocalyps op zoek naar zijn vriendinnetje. Er liggen echter allerhande gevaarlijke bendes op de loer. En zombies natuurlijk.

Zet Daybreak op je kijklijst

9. Les affamés (Ravenous)

In deze Canadese (en Frans gesproken) zombiefilm probeert een groepje mensen in de bosrijke omgeving van Quebec in leven te blijven na een zombie-uitbraak. Dat klinkt als een dertien-in-een-dozijn film, maar Les affamés is een met veel liefde gemaakte ode aan het genre, die ook wat originele twists weet toe te voegen.  

Zet Les affamés op je kijklijst

 

8. #Alive 

De verstokte gamer Joon-woo (Yoo Ah-in) leidt een teruggetrokken bestaan in zijn flatje en komt niet veel buiten. Als er een zombie-uitbraak plaatsvindt, verandert er in eerste instantie dus niet zo veel voor hem. Dan ontdekt hij de overlevende Yoo-bin (de bekende Zuid-Koreaanse filmster Park Shin-Hye) in het tegenoverliggende flatgebouw. In deze typische mix van horror en humor zijn de zombies van de Koreaanse variant: razendsnelle renners en fanatieke bijters.

Zet #Alive op je kijklijst

 

7. Z Nation

Vlak voordat de wereld voorgoed veranderde door een zombie-apocalyps was de gedetineerde Murphy (Keith Allan) kandidaat in een testprogramma van een nieuw vaccin. Drie jaar later is hij de enige mens ter wereld die ooit een zombiebeet heeft overleefd, al begint hij wel aardig blauw te zien. Een groep overlevenden wil hem gebruiken om een medicijn tegen de zombiepandemie te maken, vóórdat Murphy voorgoed in een levende dode verandert. Deze komische horrorserie kreeg vijf seizoenen op Syfy, die allemaal in de Netflix-catalogus staan.

Zet Z Nation op je kijklijst

 

6. Black Summer

De makers van Z Nation gingen voor Netflix aan de slag met Black Summer. Kort na een zombie-uitbraak is moeder Rose (Jaime King) gescheiden van haar dochter Anna. Op haar wanhopige zoektocht komt ze allerhande overlevenden tegen, naast natuurlijk de nodige zombies. Netflix heeft besloten Black Summer een tweede seizoen te gunnen, dat in de loop van 2021 verschijnt.

Zet Black Summer op je kijklijst

 

5. Cargo

De altijd sympathieke Martin Freeman (The Hobbit) speelt de hoofdrol in deze Australische zombiefilm. De wereld is verwoest door een virus dat mensen binnen 48 uur in zombies verandert. Andy, Kay en hun baby moeten hun veilige woonboot verlaten om voedsel te zoeken. Hun pad kruist dat van een jonge Aboriginal die zorgt voor haar gebeten vader.

Zet Cargo op je kijklijst

 

4. Kingdom

De eerste Zuid-Koreaanse Netflix-serie werd een groot succes. Kingdom speelt tijdens de Joseon-dynastie in de Koreaanse middeleeuwen. Het koninkrijk wordt overspoeld door een geheimzinnige plaag. Nadat zijn vader slachtoffer wordt van de ziekte, probeert kroonprins Lee Chang (Ju Ji-hoon) te voorkomen dat de zombie-uitbraak zich verspreidt naar de rest van het land. Deze verrassend originele serie kreeg twee seizoenen en krijgt binnenkort een special over het personage Ashin (Jun Ji-hyun).

Zet Kingdom op je kijklijst

 

3. Zombieland: Double Tap

Na de hilarische eerste Zombieland-film, mag je dit vervolg niet missen. Het oorspronkelijke viertal - gespeeld door Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone en Abigail Breslin - is weer bij elkaar en heeft zijn intrek genomen in het Witte Huis. Maar zelfs dat gaat vervelen, dus trekken ze weer de wijde maar gevaarlijke wereld in en zetten ze koers naar Graceland. Daar komen ze nieuwe en vaak erg komische personages tegen.

Zet Zombieland: Double Tap op je kijklijst

 

2. Dawn of the Dead (2004)

Zack Snyder gaf de gelijknamige klassieker van George Romero uit 1978 - wellicht de beste zombiefilm aller tijden - een update die verrassend goed is uitgepakt. De film blijft redelijk trouw aan het origineel maar veranderde Romero's rondstommelende zombies in snelle, hondsdolle bijters. Na een zombie-uitbraak verschanst een groepje overlevenden zich in het plaatselijke winkelcentrum.

Zet Dawn of the Dead op je kijklijst

 

1. The Walking Dead

De Walking Dead-strips van Robert Kirkman zijn uitgegroeid tot een complete franchise met een tv-serie, de nodige spin-offs, computergames, bordspellen, boeken en binnenkort ook bioscoopfilms. Het grote succes begon in 2010 met het eerste seizoen van The Walking Dead, waarin agent Rick Grimes in het ziekenhuis ontwaakt in een veranderde wereld vol 'walkers'. In de meest succesvolle zombieserie aller tijden wordt het woord 'zombie' namelijk niet gebruikt. Alle tien seizoenen vind je op Netflix.

Zet The Walking Dead op je kijklijst

 

Army of the dead

Horror | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie