Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10 beste Stephen King-verfilmingen om te streamen (mei 2021)

Films | 6 maanden geleden | Irma Tomas

Stephen King is de koning van de horror. De Amerikaan schreef enorm veel enge boeken en verhalen, waarvan de meeste werden verfilmd of tot serie gemaakt. Dit zijn de beste Stephen King-verfilmingen die je kunt zien op de streamingdiensten.

Update: 12 mei - Door: Jorrit van Broekhoven 

10. 1408 (2007)

Mike Enslin (John Cusack) verdient zijn geld door boeken te schrijven over plekken die volgens de overlevering vol zitten met spoken. Natuurlijk komt hij nooit een spook tegen, behalve dan in kamer 1408 van het Dolphin Hotel. 

Zet 1408 op mijn kijklijst

9. Gerald's Game (2017)

Gerald en Jessie gaan lekker een op vakantie naar een afgelegen huisje om hun relatie nieuw leven in te blazen. Maar die hele vakantie verandert voor Jessie in een nachtmerrie wanneer Gerald overlijd terwijl zij vastgeketend in bed ligt. De spanning is om te snijden. 

Zet Gerald's Game op mijn kijklijst

8. The Green Mile (1999)

Cipier Paul Edgecomb (Tom Hanks) is baas over een gevangenis met terdoodveroordeelden. De enorme John Coffey (Michael Clark Duncan) is de nieuwste gevangene. Hij vermoordde en verkrachtte twee kleine meisjes, dus zit daar op de goede plek - áls hij het heeft gedaan, tenminste. En dat lijkt steeds minder waarschijnlijk. Niet voor niets een klassieker. 

Zet The Green Mile op mijn kijklijst

7. Stephen King's IT (1990)

Inmiddels verschenen er al twee It-verfilmingen met clown Pennywise, maar deze tv-versie uit 1990 is misschien wel de beste. De afschuwelijk enge clown met de ballon wordt gespeeld door de onnavolgbare Tim Curry, en jaagde een hele generatie de stuipen op het lijft. De kinderen die met hem proberen af te rekenen zijn ook prima gecast. Leuk om te zien voordat je de recentere films uit 2017 en 2019 een kans geeft.

Zet Stephen King's IT op mijn kijklijst

6. The Outsider (2020)

In deze verrassend goeie serie wordt een man beschuldigd van moord. Er is zelfs DNA-bewijs tegen hem. Case closed, zou je denken. Ware het niet dat er ook beeld is van hem op een conferentie vele kilometers verderop op precies het tijdstip van de moord. IJzersterk is dat het lang onduidelijk blijft of er nu wel of niet bovennatuurlijks in het spel is.

Lees hier onze recensie: Checken of skippen?

Zet The Outsider op mijn kijklijst

5. Misery (1990)

"He didn't get out of the cockadoodie car!" Kathy Bates won een welverdiende Oscar voor haar vertolking van de gestoorde Annie Wilkes. De grote fans van schrijver Paul Sheldon (James Caan) ontfermt zich over haar idool als deze een auto-ongeluk krijgt in de buurt van haar boerderij. Het revalidatieproces is lang, bijzonder pijnlijk en huiveringwekkend.

Zet Misery op mijn kijklijst

4. Carrie (1976)

De allereerste Stephen King-verfilming is meteen een van de beste. Met Carrie maakte Brian De Palma een film waarin het bloed tegen de drempels klotst. Sissy Spacek is verpletterend goed als de zestienjarige Carrie, die een bijzondere gave heeft. Daarnaast zie je een jonge John Travolta als haar kwelgeest.

Zet Carrie op mijn kijklijst

3. The Shawshank Redemption (1994)

Zou er nog iemand zijn die deze film over niet heeft gezien? De arme Andy Dufresne wordt ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Dat levert hem een levenslange gevangenisstraf op. Maar Andy heeft andere plannen met zijn leven. Geen horror, wel gegarandeerd tranen. 

Zet The Shawshank Redemption op mijn kijklijst

2. The Mist (2007)

Nadat regisseur Frank Darabont de enorme geliefde King-verfilmingen The Shawshank Redemption en The Green Mile had gemaakt, verspeelde hij met The Mist in één keer al zijn krediet bij het grote publiek. Niet dat het een slechte film is: integendeel! Maar in tegenstelling tot die eerste twee is The Mist akelig en beklemmend. Het verhaal draait om een aantal mensen die zich verschuilen in een supermarkt terwijl buiten een mysterieuze mist hangt vol dodelijke gevaren. Als we zeggen dat het einde van de film verpletterend is, overdrijven we absoluut niet. 

Zet The Mist op mijn kijklijst

1. The Shining (1980)

Here's Johnny! Brrr. Jack Nicholson op zijn engst in deze klassieke horrorfilm over de beheerder van een oud hotel die langzaam gek wordt. En zoontje Danny ziet geesten, waaronder de griezelige tweeling op driewielers die heel graag met hem wil spelen. Stanley Kubricks uitstapje naar de horror is een van de engste films ooit, en als we eerlijk zijn een stuk beter dan het boek. Al dacht Stephen King daar zelf anders over...

Zet The Shining op mijn kijklijst