Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10: de engste maniakale horrorfilms en -series op Netflix

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Vanaf morgen kijk je op Netflix naar de eerste film ut de Fear Street-trilogie. Binnen het horrorgenre nemen films over maniakale moordenaars - de zogeheten slasher-films - een eigen plek in. Klassieke slasher-films zijn natuurlijk Halloween en A Nightmare on Elm Street, maar heb je deze titels al gezien?

Friday the 13th

Een van de bekendste slasher-films is Friday the 13th uit 1980. De film kreeg destijds geen goede kritieken, maar werd een enorm succes dankzij alle ingrediënten die het genre zo populair maken: tieners op een zomerkamp, een gemaskerde maniak en heel veel bloed. In 2009 kreeg de film een remake, en deze kun je op Netflix vinden. 

The Babysitter

Slasher-films lenen zich uitermate goed voor persiflages. The Babysitter moet je dan ook niet al te serieus nemen. Cole (Judah Lewis) heeft een aantrekkelijke en supercoole babysitter, maar als Bee (Samara Weaving) tijdens het oppassen haar vrienden uitnodigt, gebeuren er duivelse dingen. De krankzinnige film kreeg nog een vervolg met The Babysitter: Killer Queen, die je ook op Netflix vindt.

Zet The Babysitter: Killer Queen op je kijklijst

Happy Death Day

Wat krijg je als je Halloween kruist met Groundhog Day? In Happy Death Day wordt Tree met een kater wakker in een vreemd bed. Het is haar verjaardag, maar erg feestelijk is het niet, omdat ze op een gruwelijke manier wordt vermoord. Even later wordt ze opnieuw wakker in datzelfde bed en begint de dag van voor af aan. Hoe ontsnapt ze uit deze dodelijke cirkel?

Zet Happy Death Day op je kijklijst

Slasher

In de horrorserie Slasher draait elk seizoen rond een andere gemaskerde moordenaar. In het eerste seizoen (The Executioner) was een slaperig Canadees plaatsje de klos, in het tweede (Guilty Party) een groepje voormalige begeleiders van een tienerkamp. In seizoen drie (Solstice) zijn de slachtoffers een groep buren die niets deden terwijl er iemand op hun stoep werd vermoord. Echt een serie voor de liefhebbers.

Scream

In 1996 was de film Scream tegelijkertijd een echte slasher-film en een vette knipoog naar het genre. Het werd een succes en bracht zelfs meer geld op dan de originele Halloween. Na enkele vervolgfilms was regisseur Wes Craven ook betrokken bij de plannen voor een tv-serie, maar hij overleed voordat het resultaat te zien was. Inmiddels vind je op Netflix twee seizoenen van Scream, goed voor liters bloed en talloze dode tieners.

Zet Scream op je kijklijst

Hush

Deze film is niet zo bekend, maar zeker de moeite waard. Niet zo gek, want hij werd gemaakt door Mike Flanagan, de bedenker van de Netflix-series The Haunting of Hill House en Bly Manor. In Hush heeft een gemaskerde moordenaar het voorzien op een schrijfster die in een afgelegen huis in het bos woont. Wat het allemaal nog veel enger maakt, is dat de schrijfster blind is.

Zet Hush op je kijklijst

Child's Play 2

Een horrorfilm over een speelgoedpop die tot leven komt en moordlustige plannetjes uitvoert... dat klinkt een beetje suf, maar in 1988 werd Child's Play een behoorlijk kassucces. Er kwamen maar liefst zes vervolgen, die geleidelijk meer bizar en satirisch werden, plus een beroerde reboot in 2019. Op Netflix vind je Child's Play 2 en Child's Play 3, plus Seed of Chucky en Curse of Chucky.

Zet Child's Play 2 op je kijklijst

Scary Movie

De flauwe Scary Movie-film was een persiflage op het slasher-genre en werd door de recensenten niet erg warm ontvangen. Maar wat weten zij nou helemaal? De film haalde wereldwijd 278 miljoen dollar op, en dat is een aardig rendement voor een productie die nog geen 20 miljoen kostte. Niet zo gek dus dat er nog vier vervolgen kwamen. Humor was nog nooit zo eng.

Zet Scary Movie op je kijklijst

Nobody Sleeps in the Woods Tonight

Om af te kicken van hun computers, games en mobieltjes wordt een stel Poolse tieners naar een zomerkamp in het bos gestuurd.  Helaas ligt daar ook een bloeddorstig gevaar op de loer. Nobody Sleeps in the Woods Tonight is een zeer genietbare Poolse Netflix-film met veel bloederige scènes en de nodige knipogen naar de klassiekers uit de jaren tachtig.

Zet Nobody Sleeps in the Woods Tonight op je kijklijst

Fear Street

R.L. Stine wordt wel de Stephen King van de kinder- en tienerboeken genoemd. Hij schreef honderden griezelboeken voor jonge lezers en is in Nederland bekend van de 'Kippenvel'-reeks ('Goosebumps'). Netflix maakte een bijzondere filmtrilogie naar de Stines populaire 'Fear Street'-boekenserie. De eerste speelt in het jaar 1994, wanneer een stel tieners ontdekt dat er duistere dingen gebeuren in hun woonplaats Shadyside. De oorsprong van het kwaad ligt in het verleden, en de vervolgfilms spelen dan ook in 1978 en 1666.

Lees ook: onze review van Fear Street, Part One: 1994

Fear Street Part One: 1994

Horror | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie