Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 7 beste films en series met Idris Elba (uit Luther) op Netflix

Films | 9 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: BBC
©
Foto: BBC

We zijn allemaal hartstikke blij dat er eindelijk een Luther-film gaat komen. Maar wat moeten we tot die tijd? Zeven films en series met Idris Elba die je gewoon kunt zien op Netflix.

We moeten nog tot in ieder geval volgend jaar wachten op de film Luther met Idris Elba in de hoofdrol als rechercheur John Luther. Maar gelukkig is Idris goed vertegenwoordigd op Netflix met andere titels. 

7. No Good Deed (2014)

Thriller waarin onze Idris de charmante psychopaat Colin (die net nog zijn ex heeft vermoord) speelt die zich binnen weet te praten bij Terry (Taraji P. Henson) en haar twee jonge kinderen. Buiten is een storm gaande en Terry ontdekt dat ze de verkeerde in huis heeft gehaald.  

Zet No good deed op je kijklijst

6. Turn up Charlie

Hier probeerde Idris de comedy-kant op te gaan en dat was niet geheel en al succesvol. Hij speelt de aan lager wal geraakte dj Charlie die uit nood een baantje aanneemt om oppas te worden van de probleemdochter van zijn wel succesvolle vriend. Turn up Charlie werd na 1 seizoen geschrapt bij Netflix. 

Zet Turn up Charlie op je kijklijst

5. Bastille Day (2016)

Actiethriller waarin Idris Elba een CIA-agent speelt die het niet zo nauw neemt met de regels. Hij helpt een Amerikaan, die ten onrechte wordt verdacht van terroristische activiteiten, de echte daders op te sporen. Oh ja, de film speelt zich af in Parijs en dat is natuurlijk altijd goed.

Zet Bastille day op je kijklijst

4. Pacific Rim (2013)

Monsterfilm van de befaamde regisseur Guillermo del Toro. In de toekomst is de aarde in oorlog met een stel zeemonsters die uit een portaal in de Stille Oceaan zijn gekropen. De mensheid slaat terug met robots die bestuurd worden door piloten waarvan de ene Idris Elba is. En dat is heel vermakelijk. 

Zet pacific Rim op je kijklijst

3. Molly's Game (2017)

Een heel ander soort rol voor Idris Elba. Hij speelt de advocaat van Molly (Jessica Chaistain), die in de penarie zit omdat ze illegale pokerwedstrijden heeft georganiseerd waarin heel veel geld omging. Idris moet zien te voorkomen dat Molly de bak ingaat. 

Zet Molly's game op je kijklijst 

2. Beasts of No Nation (2015)

De jonge Agu wordt gekidnapt door een groep rebellen en moet meevechten als kindsoldaat in een burgeroorlog. Idris Elba is de charismatische en tegelijkertijd angstaanjagende leider van de rebellen, Commandante. Nog niet gezien? Beast of no nation is een prachtige film. 

Zet Beasts of no nation op je kijklijst

1. Luther

Natuurlijk staat de serie Luther op nummer 1. Idris Elba speelde 5 seizoenen lang John Luther, de Britse top-rechercheur die altijd het goede probeert te doen en de wereld probeert te verlossen van gespuis, maar die tegelijkertijd een een ongeleid projectiel is dat elk moment kan ontploffen. Die tegenstelling maakt de serie zo spannend. 

Zet Luther op je kijklijst

Beasts of No Nation

Drama | film | 2015

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie