Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De beste filmreeksen voor een kerstmarathon

Films | 28 dagen geleden | Irma Tomas

Als je niet zoveel te doen hebt met kerst, is er geen betere tijd om een hele dag films te kijken. Maar welke filmmarathons zijn het meest geschikt voor kerst? Wij hebben vijf opties.

Home Alone 1 & 2

Kerst is niet compleet zonder Kevin McCallister die alleen thuis wordt gelaten terwijl de rest van zijn familie op vakantie is. Dat geldt ook als je de films al een keer of 100 gezien hebt. We raden je wel aan te stoppen na deel 2, want de Home Alone-films worden er niet beter op met de vervolgen. 

Te streamen op Disney+

The Lord of the Rings 1, 2 & 3

Wat hebben The Lord of the Rings-films te maken met kerst? Niet veel en tegelijkertijd van alles. Jarenlang werden The Lord of the Rings-films rond kerst op televisie uitgezonden. De films zitten vol met elven, die niet erg lijken op de klassieke kerst-elven, maar toch mooi elven zijn. En als dat niet genoeg is, zijn er ook nog Hobbits, die al veel meer weg hebben van de Kerstman-helpers. En dan lijkt Gandalf met een beetje fantasie op de kerstman zelf. De drie The Lord of the Rings-films duren in totaal 12 uur, perfect om weg te kijken tijdens de kerstdagen. 

Te streamen op Netflix

Harry Potter 1 t/m 8

In de Harry Potter-films komt, behalve in de eerste twee delen, kerst helemaal niet veel voor, toch worden films uit deze reeks heel vaak uitgezonden tijdens de kerstvakantie. En waarom ook niet? Er is magie en Harry en zijn vrienden brengen licht in de duisternis. En dit jaar kunnen we wel wat extra licht gebruiken.  

Te streamen op Amazon Prime Video

The Princes Switch 1, 2 & 3

In The Princess Switch speelde Vanessa Hudgens twee identieke personages, in de opvolgers Switched Again en Romancing The Star speelt ze er zelfs drie. In deze laatste film wordt een extreem duur object gestolen waardoor koningin Margaret (Hudgens) en prinses Stacy (Hudgens) er een derde dubbelganger bij roepen om het ding terug te krijgen. Het gaat om de wat foute nicht Fiona (Hudgens). En dan komt er ook nog een knappe man bij. En meer is niet nodig voor wat kerstjolijt. 

Te streamen op Netflix

The Christmas Chronicles 1 & 2

Een broer en zus moeten samen kerstmis redden en ook nog de wereld die in een donkere eeuw terecht dreigt te komen waarin chaos heerst (dat laatste is misschien nog wel belangrijker dan het eerste). Kurt Russell is een overtuigende Kerstman en als je de eerste hebt gekeken, kun je net zo goed doorpakken met het vervolg waarin kerstmis alweer gered moet worden. 

Te streamen op Netflix

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Fantasy | film | 2001

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Fantasy | film | 2001

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie