Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10 leukste familiefilms op Netflix voor de zomervakantie

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Met een lange zomervakantie voor de boeg is het fijn om af en toe Netflix te kijken met de kids. Wij kozen de tien beste films voor jong en oud.

Wist je dat: Je kunt Netflix-films thuis op je tablet downloaden zodat je ze daarna altijd en overal kunt afspelen? Zo blijft het onderweg naar Spanje lekker rustig op de achterbank.

1. Wish Dragon

Aladdin had zijn flessengeest, maar Din Song heeft een wensdraak! Op een dag krijgt de arme Chinese student van een oude man een theepot cadeau. Uit die pot verschijnt de knalroze draak, die drie wensen kan laten uitkomen. Dat komt goed uit, want Din Song wil graag dat hij weer vrienden wordt met Li Na, zijn vriendinnetje van vroeger dat hij uit het oog is verloren. Een kleurrijke animatiefilm met veel humor.

Zet Wish Dragon op je kijklijst

2. Paddington 2

Op de recensiewebsite Rotten Tomatoes heeft Paddington 2 alleen maar scores van 100%. Is het daarmee de beste film aller tijden? Jij mag het zeggen. De eerste Paddington-film was al beresterk, maar deze tweede is nog net wat leuker. De beer uit Peru heeft het erg naar zijn zin in Londen, maar als er een zeldzaam boek wordt gestolen krijgt Paddington daarvan de schuld en belandt hij in de gevangenis.

Zet Paddington 2 op je kijklijst

3. The Mitchells vs the Machines

Als huishoudrobots overal ter wereld op hol slaan, besluiten deze machines om alle mensen te vangen en in raketten naar de ruimte te schieten. De maffe familie Mitchell weet aan de robots te ontsnappen, en de dappere dochter Katie verzint een plan om de mensheid te redden. Een leuke animatiefilm met veel vaart, propvol grapjes voor jong en oud.

Zet The Mitchells vs the Machines op je kijklijst

4. Matilda

'Charlie and the Cholcolate Factory' is waarschijnlijk Roald Dahls bekendste kinderboek, maar 'Matilda' verdient ook een plekje op de leeslijst. Of op de kijklijst, als je kinderen meer met Netflix hebben dan met boeken. De jonge Matilda (Mara Wilson) groeit op met vreselijke ouders en krijgt het op school aan de stok met de monsterlijke juf Trunchbull. Gelukkig is ze niet alleen superslim, maar heeft ze ook een bijzondere gave. Danny DeVito regisseerde de film en speelt ook de rol van Matilda's doortrapte vader.

Zet Matilda op je kijklijst

5. The Willoughbys

De kinderen van de familie Willoughby zijn het beu dat hun egoïstische ouders nooit naar hen omkijken. Ze verzinnen een list om pa en ma op vakantie te sturen, zodat ze het rijk alleen hebben. Gelukkig is er een kinderoppas om te voorkomen dat het een al te grote chaos wordt. Deze humorvolle en chaotische animatiefilm heeft een lekker mal verhaal.

6. We Can Be Heroes

Robert Rodriguez maakte voor Netflix dit leuke vervolg op zijn Adventures of Sharkboy and Lavagirl. De inmiddels volwassen superhelden uit die film worden uitgeschakeld door buitenaardse wezens. Daardoor ligt het lot van de wereld in de handen van hun kinderen. Vol met maffe special effects en leuke vertolkingen van de jonge acteurs. 

Zet We Can Be Heroes op je kijklijst

7. Fei Fei en de maan

Deze moderne animatiefilm is gebaseerd op de oude Chinese legende van de maangodin Chang'e. De jonge Fei Fei hoort het verhaal als kind, maar blijft geloven dat Chang'e echt is en bouwt een raket om het te bewijzen. Fei Fei en de maan (Over the Moon) is een originele mix van moderne elementen en traditionele Chinese thema's. Hier en daar een tikje sentimenteel, maar geschikt voor jong en oud.

 

8. Cloudy with a Chance of Meatballs

Deze animatiefilm is uit het jaar 2009, en daarom al haast een klassieker voor de kids van vandaag. In Cloudy with a Chance of Meatballs (Het regent gehaktballen) maakt uitvinder Flint Lockwood een machine die water in eten kan veranderen. Als de machine op hol slaat begint het hamburgers en spaghetti te stormen. De succesfilm kreeg een vervolg en een tv-serie, die ook op Netflix te vinden zijn.

Zet Cloudy with a Chance of Meatballs op je kijklijst

9. Monster House

Kinderen die niet al te bang aangelegd zijn, zullen smullen van deze lekker enge animatiefilm. De twaalfjarige D.J. bespiedt zijn enge oude buurman, meneer Nebbercracker. Als deze in het ziekenhuis belandt, besluiten D.J. en zijn beste vriend Chowder in zijn huis rond te neuzen. Dan gebeurt er wat eigenaardigs: het huis komt tot leven en valt de jongens aan! Het verhaal van Monster House werd mede geschreven door Dan Harmon (Rick & Morty).

Zet Monster House op je kijklijst

10. The BFG

In Steven Spielbergs verfilming van 'De GVR' - de Grote Vriendelijke Reus' - zijn de reuzen een combinatie van echte acteurs en computeranimatie. Dat is even wennen, maar kinderen lijken er minder moeite mee te hebben dan volwassen kijkers. Het verhaal uit de pen van Roald Dahl is fantasierijk en meeslepend, en heel geschikt voor kinderen die houden van een beetje eng. 

Zet The BFG op je kijklijst