Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nicole Kidman kruipt in de huid van tv-legende Lucille Ball in Being the Ricardos

Films | 20 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Amazon
©
Foto: Amazon

Aaron Sorkin, de schrijver van films als The Social Network en Steve Jobs, maakte een film over tv-ster Lucille Ball. In Being the Ricardos speelt Nicole Kidman de legendarische comédienne. Ball maakte furore in de jaren vijftig en haalde de roddelbladen door haar stormachtige huwelijk met tegenspeler Desi Arnaz.

Lang voordat je je favoriete tv-series kon vinden bij Netflix of Videoland moest je geduldig afwachten tot ze op tv werden uitgezonden. Een van de meest invloedrijke series uit de begintijd van de televisie was I Love Lucy met comédienne Lucille Ball. De serie werd in de studio op film geschoten voor een live publiek en had een omvangrijke cast van spelers. Balls tegenspeler was ook haar echtgenoot in het echte leven, de Cubaans-Amerikaanse acteur Desi Arnaz. 

De echte Lucille Ball en Desi Arnaz

Nicole Kidman

Being the Ricardos vertelt het verhaal achter I Love Lucy en laat zien hoe het beroemde koppel destijds onder een vergrootglas lag. Het huwelijk van Lucy en Desi - gespeeld door Nicole Kidman en Javier Bardem - staat voortdurend onder enorme druk. Het botert niet altijd in hun relatie, de zender stelt bizarre eisen en het koppel krijgt te maken met politieke beschuldigingen en racisme. De trailer van de film kun je hier onder al bekijken.

Aaron Sorkin

De film belooft een tot in de puntjes verzorgd drama te worden, dat het tijdsbeeld perfect recreëert. Het project is dan ook in goede handen bij Aaron Sorkin, wiens scenario voor The Social Network een Oscar kreeg. Vorig jaar werd zijn scenario voor The Trial of the Chicago 7 nog genomineerd voor een Oscar.

Releasedatum

Hier en daar is Being the Ricardos vanaf 10 december in de bios te zien, maar op Amazon Prime Video zie je de film vanaf 21 december gewoon met je abonnement.